Imatge de les instal·lacions de LyondellBasell a Vila-seca

Aturada programada a l'empresa química LyondellBasell, que podria activar la torxa de seguretat

N'ha informat l'AEQT a través de les xarxes socials

La companyia LyondellBasell, situada al polígon químic sud de Tarragona, ha informat aquest matí d’una aturada programada a la seva planta de Vila-seca. Tal com ha recollit l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) a les seves xarxes socials, aquesta maniobra podria provocar l’activació de la torxa de seguretat.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les torxes, elements de seguretat

Precisament, les torxes són sistemes de seguretat que permeten cremar gasos en condicions adequades, de manera que es redueix l’emissió de compostos orgànics volàtils (COVs), tal com recorden des de l’AEQT. La seva activació, que pot ser «cridanera», sigui per la flamarada o pel soroll, pot generar impacte i la posterior «demanda d’informació» per part de la ciutadania.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Així, cal tenir en compte que l’activació de la torxa és un automatisme de seguretat en funcionament i que l’impacte ambiental d’un d’aquests episodis «no és particularment significatiu», remarca l'ens químic. Tot i això, la indústria «és conscient» que poden generar molèsties i és per això que «dediquen molts esforços i talent» per intentar evitar aquesta mena de fets, i per escurçar-los quan passen.