ÚLTIMA HORA

Més de 800 casos de coronavirus i 59 morts a Tarragona

URGENT

Fuita d'oli sense ferits al polígon químic Sud de Tarragona

Dinou estudiants tarragonins arribaran a la URV gràcies a les Beques Repsol

Es tracta de la tretzena edició d'aquest programa, impulsat pel Consell Social de la URV i la Fundació Repsol
Foto de família amb els alumnes becats enguany per la Fundació Repsol i el Consell Social de la URV | Cedida

 

19 joves tarragonins estudiaran el pròxim curs a la Universitat Rovira i Virgili (URV) gràcies a les Beques Consell Social URV i Fundación Repsol. Es tracta de la tretzena edició d'aquest programa, destinat a l'ajuda d'estudiants d'alt nivell però en condicions econòmiques desfavorables. L'import total de les beques atorgades aquest any ha estat de 95.000 euros i, des de la seva posada en marxa, ha atorgat beques per un valor de 975.000 euros. L'entrega s'ha fet aquesta tarda al Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

 

 

URV i Repsol: un vincle «fonamental» entre l'empresa i la universitat

La tretzena edició de les Beques Repsol ha servit perquè tant l'empresa com la universitat traguessin pit d'una relació «fonamental». La rectora de la URV, Maria José Figueras, ha agraït aquestes ajudes al vicepresident de la Fundación Repsol, António Calçada. «Som una de les universitats catalanes amb més percentatge d'estudiants becats. Això vol dir que les necessitem, per això les Beques Repsol són un valor afegit», ha dit Figueras. 

 

Per la seva banda, Calçada s'ha mostrat «orgullós» d'aquesta iniciativa, que va començar fa més d'una dècada i que ha estés les beques des dels Cicles Formatius fins als Graus i els Màsters. Per la seva banda, el president del Consell Social de la URV, Joan Pedrerol, ha destacat el percentatge d'èxit d'aquestes ajudes. «El 95% dels becats està treballant i, a més, d'allò en el que es va formar. A més, el 96% dels estudiants ha acabat amb èxit els estudis», ha subratllat Pedrerol. 

 

La Consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón ha presidit l'acte que ha comptat amb nombroses autoritats de l'Àrea Metropolitana | Cedida

 

 

Figueras reclama més ajudes de la indústria

Durant l'atenció als mitjans, la rectora de la URV ha volgut aprofitar per demanar «més implicació» de les altres grans indústries de la comarca. «Tant de bo les altres indústries agafessin el model de Repsol i posessin en disposició dels alumnes més beques», ha expressat Figueras. A més, també ha reivindicat una millora de les connexions entre els campus de la URV perquè són, segons ha recalcat, «la raó per la qual un 10% dels estudiants abandona la universitat». 

 

El lliurament de les beques ha tingut lloc a l'auditori del Centre de Formació del Complex Industrial de Repsol a Tarragona. L'ha presidit la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, i també hi ha estat present el director de Repsol a Tarragona, Francesc Font, l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, el President de l'Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, el Subdelegat del Govern de l'Estat a Tarragona, Joan Sabaté, o els alcaldes de La Canonja i La Pobla de Mafumet.

 

Maria José Figueras, António Calçada i Joan Pedrerol durant l'atenció als mitjans de l'entrega de Beques Repsol. | TarragonaDigital

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana