El conseller d'Empresa situa el Port de Taragona entre els agents econòmics estratègics de Catalunya

La Zona d’Activitats Logístiques del Port s'ha de convertir en el motor de la reactivació econòmica, logística i industrial del Camp de Tarragona
El conseller d’Empresa i Coneixement visita les instal·lacions del Port de Tarragona | Port de Tarragona

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat les instal·lacions del Port de Tarragona, acompanyat del president de l'APT, Josep Maria Cruset, qui ha agraït la visita del conseller pocs dies després del seu nomenament.

Durant l'estada del conseller al port tarragoní s'ha fet un recorregut per mar pels diferents molls del port i la visita dels terrenys on es desenvoluparà la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL). D'aquesta última, Cruset l'ha assenyalada com a una infraestructura «estratègica en la recuperació econòmica del Camp de Tarragona».

Així mateix, el conseller d'Empresa ha aprofitat la seva visita per situar el Port de Tarragona entre els agents econòmics estratègics de Catalunya. Tremosa ha declarat que «el Port de Tarragona destaca per la seva localització estratègica a nivell europeu i internacional i és un nexe logístic per la indústria i el transport de mercaderies, que a través de la seva bona estratègia de diversificació el fa més competitiu i l’apropa nous mercats».

Per a Tremosa «és necessari desenvolupar el corredor del mediterrani en la seva totalitat si volem continuar essent competitius. Aquest és un repte i una prioritat de país». «Volem que el Port de Tarragona continuï sent un dels grans motors econòmics de Catalunya i per això treballarem plegats per fer realitat el corredor mediterrani i convertir les 100 hectàrees de la Zona d’Activitats Logístiques del Port en el motor de la reactivació econòmica, logística i industrial del Camp de Tarragona i del país», ha afirmat el conseller.

La ZAL tindrà un gran impacte

La implantació de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) al Port de Tarragona suposarà un gran impacte positiu en el sector de l'ocupació al territori. S'estima que l’activitat a la ZAL generarà 2.974 llocs nous de treball directes i 744 indirectes, un total de 3.718 noves ocupacions al territori. A aquestes cal afegir també els 564 llocs de feina que es crearan durant les obres d’execució del projecte que, sumats als anteriors, fan un total de 4.282 llocs nous de treball.

L’impacte econòmic que tindrà al Port de Tarragona serà d’uns 150 €/m2 el que es convertiran en 154 milions d’euros anuals de rendibilitat de la inversió. Amb la implantació de la ZAL i tota la seva activitat, el Port de Tarragona preveu que l’impacte dels tràfics oscil·larà amb un increment d’entre els 2,7 i els 4,6 milions de tones anuals. El que significa un increment aproximant d’un 8 a un 14% més de tràfics respecte al resultat de 2018 que va ser de 32.000.000 de tones de  mercaderies.

"Atenció: Saps quantes dones es diuen Tecla o Misericòrdia a Tarragona i a Reus?" "Els nous ajuts per al sector cultural de TGN per pal·liar els efectes de la Covid-19"