Imatge d'una sanitària realitzant una prova PCR a un home

Covid-19: Tres noves morts a la demarcació de Tarragona, que suma 33 nous positius

Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 3.823 casos positius

Després del gran augment de casos positius de coronavirus d'aquest dijous, les dades a les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre han tornat a les xifres dels anteriors dies i han disminuït considerablement. Entre totes dues zones hi ha hagut 33 nous positius i, des de l'inici de la pandèmia, ja n'hi ha hagut 3.823.

D'altra banda, el risc de rebrot ha fet un gir. Al Camp de Tarragona està augmentant i ja se situa per sobre dels 60 punts, mentre a l'Ebre va a la baixa i està a punt de sobrepassar la barrera dels 50 després d'estar en un risc elevat durant setmanes.

Aquest divendres, a les dades del balanç, s'han comptabilitzat tres morts per coronavirus, totes a l'Ebre, i es xifra el total de víctimes mortals en 455. Pel que fa a les persones ingressades als centres hospitalaris hi ha els mateixos, mentre a les UCI n'hi ha hagut un més, en concret als hospitals del Camp.

Tendència a l'alça del risc de rebrot a Tarragona

Les dades al Camp de Tarragona han tornat a la normalitat d'abans del dia d'ahir, que va ser excepcional. L'últim balanç suma 25 nous casos positius i, amb aquests, ja són 3.014 persones que s'han infectat a les comarques del Camp, mentre 396 han perdut la vida a causa del virus. Ara mateix, els hospitals tarragonins sumen 11 pacients ingressats a planta i altres 4 a la Unitat de Cures Intensives, un més que ahir.

Pel que fa al risc de rebrot, després de situar-se per sota de la barrera dels 50 punts el dimecres, ha fet un gir i la situació va en augment i torna a estar per sobre dels 60 punts.

Nous casos positius amb un risc de rebrot a la baixa a l'Ebre

Les Terres de l'Ebre han sumat 8 nous positius per coronavirus i ja se'n sumen 809 des de l'inici de la pandèmia. D'altra banda, els ingressos a planta i a les UCI dels centres mèdics ebrencs, no n'hi ha hagut cap de nou i es mantenen les xifres en 11 i 5, respectivament. El total de defuncions, augmenta, i n'hi ha 3 de noves augmentant fins a les 59.

Les últimes hores a les Terres de l'Ebre han confirmat la tendència a la baixa del risc de rebrot a la regió sanitària, però cada cop es va estabilitzant més. Després d'estar en una zona de risc alt els últims dies, pel que a rebrots es refereix, aquest divendres es manté en una zona moderada, però ja se situa als 50,64 punts, després d'estar en 59,97 aquest dijous.


Comentaris