Pla mitjà on es poden veure dues professionals sanitàries sortint de la carpa que forma el dispositiu especial per detectar casos de covid-19 al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida, el 20 de juliol de 2020

Les regions sanitàries de Tarragona i l'Ebre registren 135 contagis de Covid-19 i una defunció

Des de l'inici de la pandèmia la xifra de casos se situa en 4.274 persones contagiades pel virus

Les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre estan en una zona alta del risc de rebrot. En l'últim balanç del Departament de Salut, la primera supera els 150 punts i la segona ja supera els 200. En les dades d'aquest dimecres, a més, s'han registrat 135 casos positius nous del virus, 107 al Camp i 28 a l'Ebre, situant el total de casos des de l'inici de la pandèmia en 4.274 persones contagiades. S'ha reportat una nova defunció, a la regió ebrenca, i s'acumulen 457 persones que han perdut la vida a la demarcació a causa de la malaltia.

Desglossant les últimes dades, a la regió sanitària de Tarragona s'han reportat 107 positius més, el que deixa el total en 3.349 contagis per Covid-19.  Pel que fa a les defuncions, no se n'ha hagut de lamentar cap de nova i l'acumulat continua en 396 persones que han perdut la vida pel virus. El risc de rebrot segueix amb tendència positiva i se situa ja al 152,92. En el mateix sentit ho fa l'Rt (Velocitat de reproducció de la malaltia), que augmenta a l'1,83.

La situació als hospitals tarragonins es manté en 32 persones ingressades a planta, igual que els 6 que estan a l'UCI. La mitjana d'edat dels contagis és ara mateix dels 37,46 anys.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre s'han comptabilitzat 28 nous casos de coronavirus, superant la barrera dels 900 casos, i situant-se en un total de 925 des de l'inici de l'emergència sanitària. Aquest dimecres s'ha registrat una nova defunció per la malaltia i hi ha hagut 61 defuncions des del començament de la pandèmia. Als hospitals ebrencs, hi ha una persona menys ingressada a planta, on hi ha 16 persones, mentre que es mantenen els pacients a l'UCI, 5 en total. 

El risc de rebrot a les Terres de l'Ebre ha tornat a fer un salt endavant registrant un gran augment de 60 punts i ja se situa als 223,26, en una zona de risc alt, superant amb escreix el pic assolit aquest agost de 184,32. Pel que fa a l'Rt, torna a augmentar respecte a dimarts, i se situa ara en 2,04. Finalment, la mitjana d'edat de les persones contagiades a les Terres de l'Ebre és de 48,14 anys.


Comentaris