Puja el risc de rebrot i augmenten els positius de Covid amb 79 contagis a la demarcació de Tarragona

No s'ha reportat cap nova defunció aquest dimarts

El Departament de Salut ja ha fet públiques les dades de la pandèmia d'aquest dimarts 22 de setembre, que fan referència a la jornada anterior. A la demarcació de Tarragona avui no s'ha hagut de lamentar cap nova defunció i l'augment de casos positius ha estat molt menor que en dies anteriors, amb 79 contagis més, el que deixen el total acumulat des del març, moment en què es va iniciar el recompte de dades, en 7.460 positius de Covid-19 i 483 defuncions.

A la regió de sanitària de Tarragona avui s'han sumat 66 positius de coronavirus nous que deixen la dada total en 6.160 casos. Les defuncions es mantenen en 418 persones que han perdut la vida des del març per la pandèmia, però la mala notícia la trobem de nou al risc de rebrot, que continua a l'alça i ja està al 168,11 i amb una Rt de l'1,11. Segons el Departament de Salut en aquests moments hi hauria als hospitals tarragonins 68 persones ingressades i 12 a la Unitat de Cures Intensives.

A la capital del Baix Camp, sota mesures especials en aquests moments i en plena celebració de la Festa Major de Misericòrdia, el risc de rebrot baixa lleugerament des d'ahir tot i que segueix sent alt, amb un 224,50. La velocitat de propagació del virus, però, puja i està a l'1,21. S'han sumat 10 contagis nous des d'ahir i ja son 1.427 les persones que s'han infectat des del març, així com 64 defuncions. A l'Hospital Sant Joan de Reus, segons Salut, hi ha 23 persones ingressades i 2 a l'UCI.

A Tarragona ciutat, també absorta en la Festa Major de Santa Tecla, el risc de rebrot ha augmentat i està al 140,27, alt, amb una Rt que també puja fins a l'1,34. Des del març, a Tarragona hi ha hagut 648 positius de Covid-19 i 48 morts per la pandèmia, i als hospitals hi hauria 7 ingressats i 3 persones a l'UCI, segons Salut.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, zona que es trobava en molt bona posició, s'han reportat 13 nous contagis fent augmentar l'acumulat en 1.300 positius i 65 defuncions. El risc de rebrot també puja i després d'uns dies de situar-se en la zona mitja ara torna a ser alt amb un 114,42 i una Rt de l'1,63. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi ha ara mateix 3 ingressats i 1 persona a l'UCI.

"Enhorabona: Dues entitats i 1 personalitat de TGN guardonats amb la Creu de Sant Jordi" "La Generalitat considera el Port «el motor de la reactivació econòmica» de TGN"