Cribratge a Tarragona

Augmenta el risc de rebrot i la velocitat de propagació de la Covid a la demarcació de Tarragona

Els nous casos positius, però, només han estat 61 i no s'ha reportat cap defunció

A l'expectativa. Així es troba tothom després del pont d'aquest mes de desembre en què s'han pogut veure carrers absolutament plens de gent en plena pandèmia, una imatge que feia molts mesos que no es podia veure però que el cansament acumulat de la població amb les restriccions i l'eufòria del Nadal ha fet que les mesures preventives hagin brillat força per la seva absència. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

De moment, les dades del Departament de Salut indiquen una tendència però encara sense poder extreure cap conclusió sobre els efectes d'aquest pont. Això sí, a la demarcació de Tarragona, després d'unes jornades de descens, avui es torna a detectar un perillós augment del risc de rebrot i de la velocitat de propagació del virus. La bona notícia, però, la trobem en els nous positius reportats, només 61, i cap nova defunció, el que deixen les dades de la Covid a Tarragona en 26.291 contagis i 768 morts

Com hem dit, a la regió sanitària de Tarragona el risc de rebrot ha augmentat fins als 126 punts així com la velocitat de propagació, que es torna a aproximar perillosament a l'1 i està al 0,93. Els nous contagis reportats han estat 55 i ja s'acumulen 20.920 casos de coronavirus, i les defuncions es mantenen en 648. El nombre de persones ingressades ara mateix és de 113 persones als hospitals tarragonins, 4 menys que ahir, i els contagiats a les UCI catalanes també baixen als 372.

La ciutat de Tarragona és una de les que ara mateix preocupa, amb una Rt força alta de l'1,26 —a l'alça— i risc de rebrot del 167. Els casos acumulats son ja 4.665 i les defuncions 139, mentre que els ingressats per Covid serien 19 segons Salut. A la capital del Baix Camp, Reus, on aquest pont s'han pogut veure aglomeracions importants, ara mateix el risc de rebrot se situa al 151 amb una Rt del 0,92. Els contagis des del març augmenten als 5.724 i les defuncions es mantenen en 115, mentre que segons Salut hi hauria 35 pacients de Covid a l'hospital reusenc.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre el patró és similar. El risc de rebrot baixa un punt i es manté a la zona mitja, amb 76 punts, però l'Rt puja al 0,67. Els nous contagis reportats només han estat 6 que se sumen al global de 5.371 casos de Covid i 120 defuncions. Segons Salut, hi hauria ara mateix 30 pacients ingressats als hospitals ebrencs.


Comentaris