Els divorcis a Tarragona pugen a prop de 1.500 casos fins al setembre de 2019

El tercer trimestre de l'any deixa 430 noves separacions | El 60% dels divorcis, consensuats entre la parella
L'any passat es van divorciar poc més de 2.000 parelles arreu de les comarques de Tarragona | Europa Press

Prop de 1.500 parelles s'han divorciat a les comarques de Tarragona entre els mesos de gener i setembre de 2019, segons confirma la darrera actualització de les dades oficials del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). No són unes dades diferents a les de l'any anterior, i més encara si tenim en compte que falta per incloure els casos d'octubre, novembre i desembre. El tercer trimestre, la novetat de l'informe, ha deixat 430 noves separacions a la demarcació.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

No suposa cap increment ni descens significatiu, seguint la tendència que va deixar poc més de 2.000 separacions l'any 2018 i poc més de 1.000 nous casos durant la primera meitat d'aquest 2019. També es manté la línia que fa referència a què el 60% de les separacions matrimonials són consensuades, mentre que les altres 40% s'acaben formalitzant sense arribar a cap acord entre les dues parts implicades.

 

Les darreres dades de divorcis a Tarragona baixen respecte a la primera meitat de 2019

Després d'un primer trimestre amb 557 divorcis formalitzats i un segon trismestre amb 491 casos, el mínim descens es confirma amb els 430 del tercer trimestre de l'any. És el balanç més baix del que portem de 2019, i representa també que el 12% dels divorcis de Catalunya corresponen a parelles del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Per conèixer les dades definitives de tot l'any, però, caldrà esperar a principis de 2020; si bé no s'albira cap canvi remarcable respecte als poc més de 2.000 divorcis de l'any passat o els prop de 2.000 de fa dos anys.

 

També et pot interessar