Imatge d'una torre elèctrica

L'IPC puja quatre dècimes al desembre a la demarcació de Tarragona i la taxa interanual se situa en el -0,7%

En el darrer mes pugen els preus dels combustibles i l'electricitat

L'Índex de Preus al Consum (IPC) ha pujat quatre dècimes aquest desembre a la demarcació de Tarragona i situa la taxa interanual al -0,7%, segons les dades que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest nou increment de l'IPC ve marcat per l'augment de preus de l'electricitat, gas i altres combustibles, que aquest darrer mes han pujat un 2,6% —si bé l'IPC anual al desembre és negatiu (-2,5%)—, i dels articles tèxtils per a la llar, amb un augment del 3,1% respecte al novembre —però amb un IPC anual del -2,7%. Els paquets turístics, que aquest últim mes han pujat preus un 7,5%, registren un IPC anual negatiu de -7,5%, mentre en els serveis d'allotjament la caiguda és de gairebé el 14% en comparació al desembre anterior.

Respecte a l'any passat, els preus de l'alimentació al territori pugen un 1,7%, la roba i calçat, un 1,2%, i la sanitat, un 1%. En canvi, cauen en el transport (-4,9%), l'ensenyament (-4,1%) i l'oci i la cultura (-2,2%).

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'IPC puja quatre dècimes a Catalunya

L'IPC va pujar quatre dècimes al desembre a Catalunya respecte al novembre i va tancar l'any passat amb una variació anual del -0,6%, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística. Es tracta del novè mes consecutiu en taxes negatives, des que a l'abril, poc després de la primera declaració de l'estat d'alarma, ja se situés en un -0,7%. Pel que fa a la variació mensual va ser del 0,4%. Al conjunt de l'Estat, la taxa de variació anual de l'IPC del desembre se situa en el -0,5%, tres dècimes per sobre la registrada al novembre, i la variació mensual va ser del 0,2%.