El director d'una escola, amb màscara rígida, atenent la mare d'un alumne a través d'una mampara

Més de 13.000 alumnes es preinscriuen fins ara per al curs escolar 2020-2021 a Tarragona

A partir de dimecres s'obre el període de preinscripcions a batxillerat

El Departament d'Educació ha rebut de moment un total de 149.644 sol·licituds de preinscripció per als estudis obligatoris de cara al proper curs escolar 2020-2021. Concretament, a Tarragona, la xifra ha estat de 13.248 alumnes preinscrits. Aquestes dades són a data d’avui provisionals, atès que els centres tenen fins al 5 de juny per seguir introduint les sol·licituds rebudes aquests dies o les que rebran d'alumnes que es preinscriuen fora de termini. Un total de 116.609 sol·licituds han estat tramitades de forma telemàtica, el que correspon 78% del total de peticions, en el que ha suposat una novetat d'aquest any en plena crisi per la pandèmia del coronavirus. La petició de preinscripció en escoles i instituts públics és d’un 77,3% dels casos davant del 22,7% que sol·liciten escolarització en centres concertats.

El Departament d'Educació indica que l’any passat, en aquestes mateixes dates, s'havien registrat 143.371 peticions, que van pujar a 152.083 en acabar el recompte i afegir les sol·licituds presentades fora de termini. Les sol·licituds en concentren majoritàriament a P3 i 1r d’ESO. En el cas de P3 perquè és l’edat on comença l’escolarització obligatòria i a 1r d’ESO quan es produeix el canvi de l’escola a l’institut.

A partir de dimecres, preinscripcions per batxillerat

Cal recordar que aquest dimecres 27 de maig comença la preinscripció per als ensenyaments postobligatoris de batxillerat, fins al 3 de juny. En el cas dels cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny serà del 2 al 8 de juny, i del 10 al 17 en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny.

El 29 de maig es publicarà la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional, i el sorteig del número de desempat tindrà lloc el 9 de juny. La llista ordenada definitiva es publicarà l’11 de juny i després de les assignacions d’ofici es publicarà la llista d'alumnes admesos i la llista d'espera, el 7 de juliol.

Els alumnes de segon cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil, serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol —els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre. Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre—.