Empleats d'Activais TGN demanen a la Inspecció de Treball que aturi l'activitat de l'empresa

Bureau Veritas, matriu de la companyia, assegura que «a Tarragona el 90% del personal està teletreballant o als seus domicilis des de fa més d'una setmana»

La secció sindical del STR d'Activais TGN ha denunciat aquest dimecres davant la Inspecció de Treball que l'empresa està manant als treballadors la realització de treballs en l'interior d'habitatges i altres espais que no tenen caràcter de «força major» o «necessitat», segons els requeriments que marca el decret de l'estat d'alarma. Segons ha explicat el sindicat, que ja va posar en coneixement aquesta situació el passat divendres, s'està «posant en risc la salut dels treballadors, ja que els treballs de lectures de comptadors, instal·lació de comptadors o tancament de subministraments de gas no són urgents».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En aquest sentit, des de Bureau Veritas, empresa matriu d'Activais, s'ha indicat que «a la delegació de Tarragona el 90% del personal està teletreballant o als seus domicilis per suspensió de les feines per part de clients des de fa més d'una setmana i així s'ha traslladat a la Inspecció de Treball».

Des de la representació sindical dels treballadors d'Activais TGN, «aquests treballs incrementen el risc de contagi dels treballadors i les seves famílies, així com dels clients». És per això, que consideren que «s'han d'aturar urgentment aquests treballs per reduir el risc d'infecció i propagació». El passat dilluns, des del sindicat van rebre la trucada d'una inspectora de treball després d'haver denunciat la situació, però dos dies després no han tingut cap nova comunicació.

Donada la situació, el delegat de personal i delegat de prevenció d'Activais, Xosé Adolfo Lorenzo, ha ampliat aquest mateix dimecres la denúncia presentada la setmana passada, sol·licitant l'actuació de la Inspecció de Treball. En l'escrit presentat denuncia «l'incompliment molt greu en matèria de riscos laborals i salut pública», alhora que s'informa del coneixement del tancament de les oficines de l'empresa aquest dimecres perquè un treballador del grup Bureau Veritas «ha donat positiu per la Covid-19» i s'ha de procedir a la desinfecció dels espais.

Segons el sindicat, aquest treballador «utilitzava les mateixes instal·lacions que la resta de personal, entre ells els d'operativa domiciliària». Per la seva banda, Bureau Veritas ha explicat respecte al cas de coronavirus que «es tracta de personal aliè a la companyia Activais».

"👏👏MOLT GRANS: Onada de sanitaris voluntaris a Tarragona per combatre el coronavirus!" "😷ALERTA: Casos positius de coronavirus entre els Mossos a Reus i Valls"