Denuncien el cessament de 13 treballadors interins a la presó de Mas d'Enric

El sindicat CSIF ho troba «intolerable» i recorda que «la manca de personal és endèmica» al centre
L'accés al Centre Penitenciari de Mas d'Enric, que es va inaugurar l'any 2015. | Àngel Ullate

 

El sindicat CSIF ha denunciat públicament «el cessament de tretze treballadors interins a la presó de Mas d'Enric» del Catllar aquest dilluns, 16 de setembre. Ho ha fet a través d'un dur comunicat on incideixen en lamentar, tal com va recollir TarragonaDigital.com en un reportatge publicat a finals del mes de març«l'endèmica falta de personal a les presons catalanes.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El sindicat —que va ser el més votat a les eleccions celebrades al centre a principis d'aquest 2019— troba «intolerable» la mesura, i culpa directament la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia de Catalunya. «Les plantilles estan molt envellides i això obligarà als treballadors restants a haver de realitzar més hores extres», critiquen.

 

El sindicat CSIF exigirà a la Generalitat «que reincorpori immediatament a tot el personal» acomiadat

El sindicat CSIF avança que exigirà a la Generalitat «que reincorpori immediatament a tot el personal per poder garantir la seguretat i la integritat en els Centres Penitenciaris de tot el territori», en referència a la queixa ja recurrent sobre l'increment de les agressions a treballadors del centre del Catllar. Arreu de Catalunya, diuen, la xifra d'interins penitenciaris cessats aquest cap de setmana és de 60, sempre segons les dades del CSIF.

 

«Exigirem amb tota fermesa una solució per aquesta manca endèmica de personal, però continuarem treballant de manera professional malgrat els incidents que sofrirem per aquesta causa», tanca el comunicat emès per la secció sindical majoritària dels treballadors.

 

Per a l'elaboració d'aquesta informació, aquest mitjà també ha intentat contactar, sense èxit, amb la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

 

També et pot interessar