La crisi del coronavirus fa caure un 95% les vendes del vi de la DO Tarragona

Reclama unitat al sector per superar la situació de crisi
Cauen les vendes un 95% de la DO Tarragona | DO Tarragona

El Consell Regulador de la DO Tarragona, amb cellers a les comarques de l'Alt Camp, Tarragonès, Baix Camp i Ribera d'Ebre, certifica la paràlisi quasi total en les vendes a partir de la declaració de l'estat d'alarma pel govern estatal. L'aturada de l'activitat enoturística, el tancament de bars i restaurants i l'aturada de les distribuïdores, els cellers de la DO Tarragona han vist com les vendes han caigut fins al 95%.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Gràcies a iniciatives promocionals dels cellers, a través de les xarxes socials o pàgines web, així com algunes vendes directes han aconseguit algunes comandes, tot i ser insignificants en el conjunt dels cellers de la DO. Aquest fet, si perdura en el temps, provocarà unes pèrdues molt grans.

 

ERTO i moratòria al sector agrari

El Consell Regulador de la DO Tarragona veu insostenible per molt més temps aquesta situació. Per aquest motiu, es demana que tots els productors que ho necessitin puguin acollir-se a un expedient regular temporal d'ocupació (ERTO). Així mateix, que el sector agrari pugui obtenir una moratòria en les quotes dels préstecs i les hipoteques per les inversions realitzades al celler o a la vinya. 

 

La preocupació de cellers i viticultors és molt gran per la incertesa de la situació generada i per les repercussions posteriors abans no torni tot a la normalitat. Tot i aquestes dificultats, els cellers treballen de moment a la vinya, perquè estan en un moment important en el seu cicle, això sí, amb les mesures de seguretat i higiene que marca la llei.

 

Campanya de promoció del producte local

La situació actual en què es valora molt el b en aquest moment de crisi, és valorada molt positivament des de la DO Tarragona. Per aquest motiu, es reclamarà un esforç a les administracions, ajuntaments, Diputació i Generalitat, per donar suport el producte local «sense més excuses ni dilacions».

 

En aquest sentit, es considera que farà més falta que mai una gran campanya de país per recolzar el sector del vi català a nivell intern. A Catalunya, poc més d'una tercera part del vi que es consumeix és català i, per tant, el camp per córrer és enorme. 

 

La DO Tarragona treballa en el futur i es continua preparant les principals activitats dels pròxims mesos un cop la situació recuperi una certa normalitat. 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana