Un agent dels Mossos d'Esquadra durant la vacunació

Uns 200 efectius dels Mossos d'Esquadra reben la vacuna contra la Covid-19 al Camp de Tarragona

La previsió és haver administrat el vaccí als més de 1.200 policies de la regió d'aquí a dues o tres setmanes

El Departament de Salut ha començat a vacunar els Mossos d'Esquadra de la regió policial Camp de Tarragona. Les 200 primeres dosis s'han començat a administrar aquest dijous a la tarda la comissaria de Campclar, a Tarragona. La previsió és que els més de 1.509 efectius de la policia catalana al territori hagin rebut el primer vaccí d'AstraZeneca d'aquí a dues o tres setmanes. Aquest període dependrà de la puntualitat en l'arribada de les dosis i dels criteris de vacunació, que ara limiten l'ús de la vacuna d'Oxford a persones d'entre 18 i 55 anys. El sotscap de l'ABP dels Mossos al Tarragonès, l'inspector Eduard Blanch, i el gerent de la regió sanitària, Ramon Descarrega, han subratllat la bona resposta entre els policies per vacunar-se.

El punt de vacunació dels Mossos a Tarragona se situa al barri de Campclar, on hi ha la comissaria central de la policia catalana a la ciutat. Durant la tarda d'aquest dijous fins a 200 agents, convocats per missatges SMS, han anat passant pel circuit circular de vacunació que s'ha establert a les dependències de la seu policial.


Aquestes vacunacions s'emmarquen en el procés que va començar dimarts a la regió sanitària Camp de Tarragona, pel qual s'ha començat a vacunar el personal essencial de les oficines de farmàcia, psicòlegs clínics, fisioterapeutes, logopedes, nutricionistes, SAD i també els cossos de seguretat i emergències.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

A la regió policial Camp de Tarragona hi ha 1.509 efectius de Mossos d'Esquadra i, d'aquests, uns 1.200 compleixen els requisits d'administració i indicacions de vacunació d'AstraZeneca, és a dir, tenen entre 18 i 55 anys i no pateixen cap malaltia crònica greu. D'aquests, la meitat estan destinats a l'ABP del Tarragonès i al serveis regionals de la RPCT.

El gerent de la regió sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha destacat que la vacunació dels Mossos és «un pas més en l'estratègia de vacunació per cercar la immunitat col·lectiva», i que la previsió és administrar el vaccí a la resta de cossos d'emergències, com ara bombers i altres policies, de forma progressiva.

Descarrega ha assenyalat que la previsió és haver vacunat els 1.500 efectius del cos a la regió en un període d'entre dues i tres setmanes. El ritme, ha dit, el marcaran el nombre de dosis que vagin arribant i els criteris de vacunació, principalment pel que fa a les limitacions d'edat. En cas que es modifiquin, ha dit Descarrega, adaptaran l'estratègia a les noves indicacions.

De la seva banda, el sotscap de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos al Tarragonès, Eduard Blanch, ha indicat que el nivell d'acceptació de la vacuna entre els policies és «molt bona» i se situa en uns nivells «molt alts». L'inspector ha destacat que la vacuna permet garantir la seguretat dels agents i, alhora, la dels ciutadans amb els quals interactuen a diari.