Els establiments regentats per la comunitat xinesa comencen a abaixar la persiana a Tarragona pel coronavirus

Els comerciants desconfien de les mesures de control del país i creuen que s’hauria d’haver actuat abans i amb més duresa | Asseguren que en els pròxims dies se sumaran més comerços
La comunitat xinesa ha començat a tancar diversos establiments de manera temporal | Redacció

 

‘Tancat per vacances’. Aquest és el cartell que comença a aparèixer en diversos establiments regentats per la comunitat xinesa de la demarcació de Tarragona. Una mesura voluntària que està relacionada amb la presència del coronavirus al territori. Els comerciants desconfien de les mesures de control del país i creuen que s’hauria d’haver actuat abans i amb més duresa. De fet, posen com a exemple les estrictes accions que ha portat a terme el govern xinès, que ha permès controlar, diuen, la crisi sanitària al país sumant cada vegada menys casos nous. 

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Fonts pròximes a la comunitat xinesa del territori recorden que al seu país es fan desenes de controls i preses de temperatura i que en aquest sentit «al·lucinen» amb la manca de control que hi ha aquí i es pregunten perquè a Itàlia i a Espanya no s’actua com a Xina. «La diferència de les mesures entre el nostre país i Espanya és molt gran. Aquí això sembla una broma i no ho és. Veiem molta permissivitat, és com sinó existís el coronavirus», lamenten.

 

Fonts pròximes a la comunitat xinesa asseguren que en els pròxims dies nous comerços se sumaran al tancament | Redacció

 

La comunitat xinesa del territori es comunica mitjançant un grup de whatsapp que aplega més de 500 usuaris d’arreu de la demarcació de Tarragona per parlar de l’actualitat i de qualsevol tema del dia a dia. El coronavirus és el protagonista de les darreres setmanes i tots coincideixen en el fet que «la ciutadania xinesa ha patit molt» i en canvi a Espanya no hi ha cap reacció per part del govern.

 

Els empresaris xinesos expliquen que la decisió de tancar els comerços és voluntària però asseguren que en els pròxims dies s’afegiran nous establiments. Fonts pròximes a la comunitat xinesa assenyalen que la mesura «no és qüestió dels empresaris sinó dels treballadors, que no volen treballar. Ells consideren que estem ‘bojos’ perquè no fem res contra el virus».

 

Fonts pròximes a la comunitat xinesa lamenten la «manca de control» que hi ha a Espanya | Redacció

 

En aquest sentit, manifesten que «no els importa deixar de cobrar» i que la seva por «és més cap als clients, que no compleixen ni les mínimes normes de no apropar-se a menys d’un metre». D’aquesta manera, expressen que tanquen per por a infectar-se i ser transmissors del virus.

 

Per una altra banda, recorden que en bars, restaurants i comerços hi ha un moviment constant de persones i que això significa l’aparició de possibles focus d’infecció. Per aquest motiu, opten per abaixar la persiana durant uns dies i fer quarantena

 

Alguns dels comerços que continuen oberts han decidit col·locar lones de plàstic per protegir-se dels clients | Cedida

 

Els comerços oberts no descarten tancar en els pròxims dies

Si hi ha alguns establiments que han abaixat la persiana, d’altres la mantenen pujada. Diversos comerços han decidit continuar amb l’activitat del dia a dia encara que no descarten tancar si la situació empitjora i el govern anuncia noves accions. Altres ja han començat a prendre mesures com ara posar lones de plàstic a les caixes registradores o dur una mascareta.

 

En aquest cas, els comerciants expliquen que es tracta de «mesures totalment voluntàries» i que confien en la situació actual del país perquè «s’estan relacionant tots els casos i per tant no són aïllats». En tot cas, manifesten que estan pendents de l’actualitat i del que pugui passar en els pròxims dies per decidir si abaixar o no la persiana.