La fallida de Thomas Cook obliga a cancel·lar 28 vols a l’Aeroport de Reus

Els vols estaven previstos durant aquest mes de setembre i octubre
Imatge d'arxiu de la sala d'espera de sortides de l'Aeroport de Reus | Redacció

 

La fallida econòmica de la companyia britànica Thomas Cook ha obligat a cancel·lar un total de 28 vols que l'agència tenia previst operar a l’Aeroport de Reus. Els vols estaven previstos per aquest setembre i fins a l’11 d’octubre, segons ha informat AENA. A més, la companyia també tenia previst operar 14 vols a l’aeroport de Girona. D’aquesta manera, milers de turistes han quedat a terra sense vols per tornar a casa o bé amb les vacances enlaire després de la fallida de l’aerolínia. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Ara, els turistes hauran de ser repatriats per altres companyies o a través de vols xàrter del govern britànic. Thomas Cook era la quarta aerolínia que registrava més passatgers a l’Aeroport de Reus. La notícia representa un revés important per a la infraestructura reusenca que veurà disminuïts els registres de nombre de passatgers d'aquesta temporada. L'aeròdrom reusenc havia tancat els mesos d'estiu amb xifres molt positives respecte a l'any passat, augmentant el nombre de passatgers, el d'operacions i el d'usuaris de serveis d'autobusos entre l'aeròdrom i la Costa Daurada i Barcelona.

El passat 1 d’agost es va anunciar la renovació de l’acord del touroperador britànic amb l’aeroport de Lleida-Alguaire per seguir portant esquiadors britànics al Pirineu la temporada d’hivern 2019-2020. De retruc, l’acord beneficiava l’aeròdrom reusenc pels dies amb presència de boira intensa a Alguaire. La previsió era posar a la venda 10.000 paquets turístics.

Cal recordar que l’aerolínia Thomas Cook, creada l’any 1841, és una de les empreses més antigues del Regne Unit. La companyia ha vist paralitzada la seva activitat després de no aconseguir dur a bon terme les negociacions pel rescat multimilionari que necessitava per continuar endavant. Ara, l’empresa entrarà en liquidació amb prop de 22.000 treballadors arreu del món.

"Salt endavant al mes d'agost: el Port de Tarragona mou un 16% de mercaderies més" "✈ MALES NOTÍCIES: L'Aeroport de Reus no tindrà vols directes a Amsterdam el 2020"