La Generalitat donarà més de 15.000 beques menjador aquest curs a la demarcació de Tarragona

El 90% dels ajuts financen la meitat del servei | Educació matisa que és una «partida oberta» que podria augmentar
Imatge d'una nena en un menjador escolar, en una imatge d'arxiu | Cedida

La Generalitat de Catalunya, a través del braç del Departament d'Educació, ha anunciat aquest dijous l'aprovació definitiva de 15.557 sol·licituds de beca menjador arreu de les comarques tarragonines per aquest curs escolar, una xifra que encara és susceptible d'augmentar perquè, en paraules del govern català, «es tracta d'una partida oberta durant el curs» que es pot anar complementant en funció de noves demandes i de la resolució de les sol·licituds que continuen pendents.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Gairebé el 90% d'aquests ajuts són beques parcials que financen el cost de la meitat del servei del menjador —uns sis euros per menor cada dia—, mentre que el 10'6% restant són beques a la totalitat del menjador i que en cobreixen el cent per cent del seu preu. Els ajuts es gestionen a través dels respectius Consells Comarcals, i el total al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre és de 13.900 beques parcials aprovades i 1.657 beques totals confirmades.

La majoria dels ajuts són per finançar el 50% del cost del servei de menjador escolar

El torrenc Josep Bargalló és l'actual Conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya | TarragonaDigital

El reforç de les beques menjador és una de les reivindicacions majúscules de la comunitat educativa, en especial durant la darrera dècada. Els ajuts a la demarcació del sud de Catalunya representen un 11,6% del total de beques concedides arreu del país, on aquest curs es concediran un mínim de 13.000 ajuts més que l'any passat. El pressupost total d'Educació frega els 81 milions d'euros, i la línia és la mateixa que a Tarragona: la gran majoria són beques parcials i només un 25% de les sol·licituds seran beques a la totalitat del servei.

Amb les dades del departament a la mà, aquest mes de desembre s'han concedit prop de 134.000 beques menjador arreu de Catalunya. En el cas del territori, la diferència de població entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es tradueix en què la gran majoria de concessions es concentrin al Camp —especialment a les comarques del Tarragonès, el Baix Camp i el Baix Penedès—, mentre que el Baix Ebre és la comarca ebrenca on s'han aprovat més resolucions positives de beca menjador en aquest nou curs acadèmic.

"🏠GRAN OPORTUNITAT: A la venda més d'un centenar de cases a TGN a un preu molt econòmic" "🔴Creu Roja denuncia que cada cop més famílies de TGN recauen en la pobresa"