El Govern destinarà 14 MEUR per pal·liar els efectes del temporal Glòria i Dana

Els ajuts aniran a infraestructures i equipaments de titularitat municipal que van quedar malmesos
Gran pla general aeri de la zona de l'Espluga de Francolí més afectada per la llevantada | ACN

El Govern català ha aprovat aquest dimarts una partida de 14 MEUR provinents del fons de contingència per atendre els ajuts a les infraestructures i equipaments de titularitat municipal que van quedar malmesos els mesos d’octubre del 2019 i gener del 2020 a causa dels temporals Dana i Glòria. Els aiguats van tenir un gran impacte en comarques com les Garrigues i la Conca de Barberà, en el primer cas, i a tot Catalunya en el segon. En total, més de 400 municipis van patir-ne els efectes, 266 dels quals amb afectacions greus en infraestructures municipals, segons dades del Govern.

El Govern admet que les sol·licituds d'ajuts presentades pels ens locals en relació amb aquests temporals per tornar a posar en funcionament els serveis i les infraestructures malmeses van superar «amb escreix» la capacitat de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran per poder donar resposta a les necessitats dels ens locals. Per aquest motiu, el Govern assegura que ha habilitat recursos extraordinaris per tal «de poder fer front a les afectacions excepcionals que s'han produït i que requereixen inversions per a la seva reposició».

En aquest sentit, i en una primera fase, s’ha dotat d’un primer complement de 14 milions d’euros a la partida d’ajuts extraordinaris per a fets meteorològics destinats a la reposició d’infraestructures municipals, «per continuar donant resposta a les necessitats dels municipis i per tal de poder garantir la restitució dels serveis municipals malmesos». 

"Primers turistes a l'Ebre: els tarragonins comencen a preparar escapades i vacances" "Última hora: El nou balanç de morts i contagis de coronavirus a Tarragona"