Pla obert de diversos vehicles al seu pas pel nou peatge troncal de l'AP-7 entre Vila-seca i Salou

Ábalos descarta prorrogar les concessions de l'AP-7, l'AP-2 i la C-33: «Jurídicament no és possible»

El ministre de Transports recorda que «ja han estat molts anys de concessió»

 El ministre de Transports, José Luís Ábalos, ha descartat aquest dimecres en una entrevista a la 'SER Catalunya' la pròrroga de les concessions de l'AP-7, AP-2 i C-33, que al mes de setembre han de passar a ser gratuïtes. Les concessionàries demanen allargar els contractes per compensar les pèrdues que ha provocat la pandèmia. Segons el ministre «ja han estat moltíssims anys de concessions, a vegades allargades amb motius poc justificats» i ara no es poden allargar més.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Jurídicament no és possible allargar aquestes concessions» perquè «els requeriments jurídics a nivell europeu no permeten allargar la pròrroga» i en tot cas «mantenir els peatges ens portaria a una nova licitació, però no a una pròrroga» de les concessions actuals, ha dit.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons Ábalos, el seu executiu no és procliu a aquesta pròrroga ni a noves concessions perquè ha de promoure «la igualtat al territori» i que no hi hagi «greuge territorial». «Les concessions que acaben passen a formar part de les vies d'alta capacitat de l'Estat», ha sentenciat. En tot cas ha admès que el manteniment d'aquestes vies tindrà un cost important per a l'Estat «i ens hem de plantejar com financem aquest ús».