Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona suspèn les intervencions de la Cirurgia Major Ambulatòria

Aquestes mesures obeeixen a la reestructuració dels equips per tal de cobrir les necessitats actuals assistencials dels pacients Covid-19

El primer pas va ser reduir l'activitat quirúrgica, però a partir del pròxim dijous, 29 d'octubre, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona suspendrà temporalment les intervencions de la Cirurgia Major Ambulatòria (CMA). Aquesta ha estat la decisió definitiva que s'ha pres des del centre sanitari tarragoní arran de la situació actual de la pandèmia. 

En aquest sentit, també es reorganitzaran algunes de les activitats assistencials, programables i demorables, les quals ja es van anunciar el passat divendres 23 d'octubre. Aquestes mesures que s'han pres en les últimes hores obeeixen a la reestructuració dels equips per tal de cobrir les necessitats actuals assistencials dels pacients Covid-19.

Una altra mesura que ja s'ha implementat a l'Hospital Joan XXIII és suspendre els ingressos a la Unitat Hospitalària de Desintoxicació (UHD). 

Empitjora la situació a Tarragona

Les notícies no són gens bones a les comarques de Tarragona. En l'últim balanç de Salut s'han registrat 1.280 nous casos de Covid-19 a la demarcació, rècord de contagis des de l'inici de la pandèmia, i ja se'n sumen 15.832 des del març. A més, també hi ha hagut 3 noves defuncions elevant el total a 554.

Pel que fa a Tarragona ciutat, la situació ha empitjorat els últims dies. El risc de rebrot ha anat augmentat considerablement els darrers dies fins a situar-se en 1.151 punts aquest dimarts, amb una velocitat de propagació del virus (Rt) de 2,27. Pel que fa als contagis nous, tan sols se n'han registrat 2, que se sumen als 1.257 acumulats fins a la data. Les morts es mantenen en 53, sense cap de nova en les últimes hores. 

Pel que fa a la situació als hospitals tarragonins, hi ha 15 persones ingressades i 1 persona a l'UCI, segons les dades que facilita el Departament de Salut.


Comentaris