El nou equip de ressonància magnètica de l'Hospital Joan XXIII

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona incorpora una nova unitat de ressonància magnètica

També s'ha realitzat una actualització d'un dels equipaments de Tomografia Computada (TC)

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha instal·lat una nova unitat de ressonància magnètica. Aquesta està ubicada a la zona de l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), on també s'ha realitzat una actualització d'un dels equipaments de Tomografia Computada (TC). Les dues actuacions milloren la qualitat, rapidesa i confort pels pacients i per als professionals. 

El nou equip de ressonància magnètica incorpora la tecnologia de flux de treball accelerat combinat amb intel·ligència artificial per escurçar els temps d'estudi i millorar els processos diagnòstics. A més, és el primer que s'instal·la a Catalunya que té aquestes característiques. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Una de les modalitats diagnòstiques més versàtils

La nova ressonància magnètica (RM) reforça i amplia la capacitat de diagnòstic de l'hospital tarragoní en quantitat i qualitat, a més de dotar-lo d'una major precisió en el diagnòstic. El paquet de software multimodal que permet fer estudis de mama, de fetge, de pròstata i múscul-esquelètics. Així mateix, és completament digital i incorpora mètodes d'exploració ràpids i reproduïbles, evitant repeticions innecessàries per al professional sanitari i els pacients.

Aquesta RM es converteix en una de les modalitats diagnòstiques més versàtils del moment i és capaç d'oferir diferents tipus d'informació sobre el funcionament del cos humà. La informació es processa de manera intel·ligent gràcies a la intel·ligència artificial. A més, permet fer un diagnòstic precís, de manera no invasiva i en menys temps.

D'altra banda, de cara el pacient també té millores. En aquest sentit ho fa en el seu confort, ja que té un major espai, ben il·luminat, així com un major diàmetre d'entrada de l'aparell, fet que redueix l'ansietat de la persona que se sotmet a la prova. L'equip és menys sensible als artefactes que sorgeixen pel moviment del pacient, evitant en alguns casos la repetició de les proves.

També s'ha fet una reestructuració de les sales de recuperació compartides amb l'altre equip de ressonància magnètica existent, juntament amb la remodelació de la sala de control. Aquesta serà més funcional, proporcionant un millor control dels dos equipaments. Disposar de dues unitats de ressonància magnètica és una millora per a la gestió i la disminució de les llistes d'espera.

L'actuació que s'ha fet en un dels equipaments de Tomografia Computada és una actualització de la màquina que ha permès evolucionar de 40 a 128 detectors. Això provoca un augment de la qualitat de la imatge i més rapidesa per fer les exploracions. També suposa una menor dosi d'irradiació pel pacient.


Comentaris