La química de Tarragona accepta el repte de l'economia circular

El president d'Expoquimia, Carles Navarro, reivindica el territori com a «capital i parada obligatòria» del sector
Imatge del recinte interior de la planta química de Repsol | David Oliete

La cúpula de la indústria química de Tarragona està decidida a fer el salt de l'economia lineal a l'economia circular a fi de «trencar el paradigma fins ara existent i evolucionar cap a un futur molt més sostenible», en paraules del director general de BASF España i president de la fira Expoquimia 2020, Carles Navarro. La Cambra de Comerç de la capital ha acollit aquest divendres al matí una jornada tècnica per tal d'esclarir els principals punts d'aquest canvi amb més d'un centenar d'assistents.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«La d'avui és una jornada de preparació de la química nacional per començar a parlar de la fira Expoquimia que tindrà lloc a Barcelona al juny del 2020», ha confirmat Navarro en una atenció als mitjans de comunicació. «Expoquimia és la fira triennal més important del nostre sector, i que l'any vinent girarà al voltant dels grans eixos de l'economia circular, la digitalització i la transparència tecnològica», ha explicat. «I Tarragona és parada obligatòria per a la química d'arreu de l'Estat!», ha reivindicat.

El Camp de Tarragona concentra actualment el 25% de la indústria química de tot l'Estat

Carles Navarro, director general de BASF España, ha anunciat la inversió | acn

Carles Navarro ha insistit en la força de Tarragona en el context químic, ja que concentra el 25% del total de la indústria química de tot l'Estat, més que cap altre epicentre. És per això que el territori s'ha obert a liderar aquesta revolució cap a una nova manera de produir i de repensar el model cap a una economia circular que pretén que el final de la vida útil de tot producte sigui el punt de partida d'una segona vida reutilitzada.

La jornada s'ha basat en diverses taules rodones al voltant d'aquests tres grans reptes de la nova química, i Navarro conclou que «som precisament un sector que pot liderar aquest salt endavant i que pot aportar més solucions per exportar aquest model d'economia circular a altres sectors industrials als quals estem connectats». La jornada és un punt de partida on la cúpula de la química tarragonina ha acceptat el repte de liderar el salt.

També et pot interessar

"🔴 IMPORTANT: Una reusenca inventa un nou mètode per predir infarts" "🎵 ATENCIÓ: Doctor Prats i El Pot Petit actuaran a TGN en un concert gratuït!"