GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU脥 i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not铆cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Investigadors de Tarragona descobreixen un fil per prevenir futura obesitat, diabetis o infarts en nadons

L'estudi d'unes les c猫l路lules mare de la placenta obre una relaci贸 directa amb les conegudes com a 'malalties metab貌liques'
Els investigadors de l'IISPV i la URV han presentat les conclusions del seu estudi | Cedida

Un grup d'investigadors de prestigi, molts dels quals sota el paraigua de l'Institut d'Investigaci贸 Sanit脿ria Pere Virgili (IISPV) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) 鈥攄os dels grans puntals de la recerca de Tarragona鈥 han presentat les conclusions d'un important estudi gestat a l'Hospital Joan XXIII i que obre la porta a un nou camp d'investigaci贸 en mat猫ria de la salut de milers de nadons amb risc de desenvolupar, ja d'adults, patologies com l'obesitat, la diabetis o malalties cardiovasculars.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

La recerca analitza els casos de 'diabetis gestacional', una caracter铆stica que afecta entre el 6 i el 15% del total d'embarassos i que es relaciona amb un risc elevat, per als nadons, de patir aquestes malalties anomenades metab貌liques una vegada siguin adults. En base a aquesta certesa, la recerca amb accent tarragon铆 ha trobat en unes c猫l路lules de la placenta un fil d'on estirar per tal d'estudiar les c猫l路lules fetals amb m茅s precisi贸 que mai i poder obrir un camp d'investigaci贸 fins ara impossible, ja que aquestes c猫l路lules fan possible la identificaci贸 de les alteracions al futur nad贸.

 

La recerca sanit脿ria de la URV i l'Institut Pere Virgili 芦obre la porta a investigacions m茅s predictives i diagn貌stiques禄

Els investigadors donen per confirmada 芦la relaci贸 potencial entre les caracter铆stiques biol貌giques de les c猫l路lules mare i la susceptibilitat per desenvolupar malalties metab貌liques en el fetus禄, si b茅 matisen que 芦encara es requereixen estudis addicionals per acabar de comprendre les possibles implicacions d'aquestes alteracions禄 que provoca la diabetis gestacional per als nadons. El nou fil 芦obre la porta a investigacions m茅s predictives i diagn貌stiques禄 sobre aquesta patologia, relativament minorit脿ria, per a mares i nadons.