«Estem preparats»: el nou director de l'Aeroport de Reus no tem les possibles afectacions del Brexit

Juan Crespo calcula que les obres d'ampliació de la terminal reusenca estaran enllestides a mitjans del 2020 i permetran absorbir 350 passatgers més cada hora
Juan Crespo és des de fa un mes el nou director de l'Aeroport de Reus | Toni Cabanillas
 

L'Aeroport de Reus ja té nou director. Juan Crespo va agafar el relleu de l'històric Vicent Pallarès el passat 20 de setembre, en un moviment que ja va avançar TarragonaDigital.com aquest estiu, i aquest dimecres al matí s'ha presentat en societat com el nou màxim responsable de l'únic aeròdrom del Camp de Tarragona. «És per a mi un orgull i una gran responsabilitat», ha valorat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Crespo no ha amagat que el gran repte de la infraestructura que encapçala és «oferir unes instal·lacions més modernes, àmplies i accessibles de gran qualitat» en paral·lel a «ser un aeroport preparat per assumir les demandes que ens arribin per part de les aerolínies i el territori». En aquest sentit, considera clau les obres d'ampliació de les terminals d'arribades i sortides, que suposarà poder acollir uns 350 passatgers més cada hora i està previst que finalitzin abans de la temporada estiuenca del 2020.

L'Aeroport de Reus ha superat el milió de passatgers rebuts per tercer any consecutiu

El nou director, que fins ara gestionava l'Aeroport de Sabadell, ha volgut agrair l'herència rebuda per part de Pallarès i les «infraestructures en condicions òptimes» que ha rebut com a llegat. Ha reivindicat l'Aeroport de Reus com «una infraestructura oberta per al nostre territori» i l'ha defensat com «la porta d'entrada de gran part del turisme de la Costa Daurada» i «el gran nexe de connexió entre la demarcació de Tarragona i la resta d'Europa», motiu pel qual s'ha mostrat disposat a encapçalar una alineació estratègica a la regió.

Ryanair és l'aerolínia per excel·lència a l'Aeroport de Reus | ACN
 

El nou director ha confirmat que aquest 2019 ja s'ha superat el milió de passatgers, per tercer any consecutiu, i ha avançat que el volum d'usuaris d'enguany serà superior al del curs 2018. «Les perspectives de cara al 2020 són bones», ha aclarit també, malgrat l'aparició de nebuloses com el Brexit de conseqüències encara indefinides.

L'Aeroport de Reus amorteix el cop de Thomas Cook i no tem els efectes del Brexit

El missatge de Crespo davant l'amenaça del Brexit és d'absoluta tranquil·litat i confiança. «Estem preparats per assumir qualsevol dels escenaris que es produeixin», ha respost. La dependència reusenca del mercat britànic és molt elevada, com també ho és de l'aerolínia Ryanair, qui opera la gran majoria dels vols i està immersa en una crisi interna que podria afectar el seu futur a Reus.

«La nostra estratègia és diversificar al màxim els nostres mercats i touroperadors», explicat, per evitar ser arrossegats per mals vents durant l'any 2020. Juan Crespo també s'ha referit a la fallida de Thomas Cook, l'aerolínia que operava un 10% dels passatgers reusencs i que s'ha esborrat del mapa aquesta tardor. «No ens ha afectat excessivament perquè ha caigut en l'època final de la temporada estiuenca i aquesta demanda s'ha anat reabsorbint», ha explicat el nou director.

La desestacionalització, diu, també serà una de les línies mestres del seu mandat al capdavant de la infraestructura. Amb el moviment entre despatxos, Vicent Pallarès és ara el nou director de l'Aeroport de Girona i Crespo inicia una nova etapa professional al de Reus a partir d'aquesta tardor. «Som un motor socioeconòmic del territori, i ho seguirem sent», ha assegurat.

També et pot interessar

"💪 BONA NOTÍCIA: El gran avenç informàtic de la URV en la lluita contra el càncer" "🔴 Els estudiants de TGN anuncien vaga aquest dimecres i dijous"