Milers de persones es manifesten a Tarragona després de l'explosió química a IQOXE

Els assistents han respost a la convocatòria de la plataforma Cel Net per tal d'exigir més seguretat, un protocol clar i informació transparent a la població, arran dels fets d'ahir
Els manifestants han acudit a la convocatòria de Cel Net, sota el lema 'La impunitat s'ha acabat!' | Àngel Ullate

 

 

Unes tres mil persones s'han concentrat aquest vespre a la plaça de la Font de Tarragona, sota el lema 'La impunitat s'ha acabat!'. Els manifestants s'han unit a la convocatòria de la plataforma Cel Net per tal d'exigir més seguretat, un protocol clar i informació transparent a la població, arran de l'explosió química d'ahir dimarts. La mobilització, alhora, ha volgut exigir l'anàlisi efectiu de l'aire al Camp de Tarragona, incloent-hi compostos molt tòxics detectats que, segons l'organització, «no s'està analitzant ni valorant».

 

 

 

L'actor tarragoní Oriol Grau ha encetat els parlaments i ha «lamentat les conseqüències de l'explosió», tot transmetent el seu condol a les famílies dels desapareguts. Josep Lluís Domingo, catedràtic en toxicologia, ha pres la paraula i ha afirmat que no hi ha hagut voluntat d'esbrinar quins són els efectes de les substàncies tòxiques «que ens envolten». La morellenca Glòria Granell, de Cel Net, i un membre del cos de Bombers de la Generalitat també s'han expressat, interpel·lats per les preguntes de Grau. Totes les persones assistents han fet un minut de silenci per les tres víctimes mortals provocades per la gran explosió a IQOXE.

 

 

 

 

Una riuada de manifestants avançant per la Rambla Nova tarragonina | Àngel Ullate

 

Cap a la seu de l'AEQT

Posteriorment, el gruix dels manifestants s'han desplaçat cap al carrer Marquès de Montoliu, on hi ha la seu de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), per fer sentir la seva veu. Pel camí, s'han sentit crits de «la impunitat s'ha acabat», «ni confinades, ni callades», «més informació i menys contaminació», «Generalitat prou complicitat», «govern que calla, govern que mata» o «volem saber què respirem». A l'altura de la Rambla Nova tarragonina, els assistents han cridat també «on estan les sirenes?», en referència a la manca de senyals acústics durant els fets d'ahir al vespre.

 

 

 

També et pot interessar

 

"😡 El tuit del conseller Calvet que ha indignat tots els tarragonins" "🔴NOVETATS EXPLOSIÓ: Les noves mesures del Govern per emergències"