Una professional sanitària entrega una mostar per fer la prova del coronavirus a l'Hospital Clínic

MINUT A MINUT: 13 morts i 353 positius per coronavirus, balanç actual a la demarcació de Tarragona

Confirmats deu nous positius i una víctima mortal entre els usuaris de la residència Ballús de Valls

El Departament de Salut ha confirmat en les darreres hores quatre noves víctimes mortals per coronavirus a la demarcació de Tarragona, que ja en suma 13 —11 al Camp i 2 a l'Ebre. Pel que fa als positius de coronavirus, se n'han detectat 81 més i la xifra s'enfila als 353. Segons les últimes dades del departament, hi ha 183 persones hospitalitzades, 44 més que dimecres. En concret, al Camp de Tarragona s'han confirmat 65 casos nous, la qual cosa eleva a 296 la xifra acumulada. D'aquests, 157 persones es troben ingressades, 41 de les quals són a l'UCI. Salut ha informat que el recompte inclou 10 nous positius i una víctima mortal entre els usuaris de la residència Ballús de Valls, amb la qual cosa el centre acumula 18 usuaris i 2 treballadores contagiades.

A les Terres de l'Ebre, 16 nous confirmats eleven ara per ara la xifra acumulada de positius a 57. D'aquests, n'hi ha 26 d'hospitalitzats, 8 dels quals a l'UCI. Una de les últimes quatre víctimes mortals confirmades ahir dijous a la demarcació correspon a aquesta regió sanitària, que ja n'acumula dues. 

TarragonaDigital continuem seguint l'actualitat en directe, a través d'aquest Minut a Minut.

ACTUALITZACIÓ 22.20 hores

Segons ha informat aquest divendres a la nit el Departament de Salut, en les darreres 24 hores han perdut la vida 190 persones, que situen la xifra total en 1.070 víctimes del patogen al nostre país. A banda, també s'han detectat 1.323 nous positius, i el total d'altes hospitalàries és de 3.206 persones. 

ACTUALITZACIÓ 21.00 hores

La Policia Local de Cambrils ha denunciat, aquest divendres 27 de març, 11 persones que incomplien l'ordre de confinar-se. Han sigut dos ciclistes, una persona al passeig de Llevant, un veí de Reus que circulava per Cambrils sense causa justificada i una persona que duia a sobre substàncies estupefaents.

La Policia Local de Cambrils duent a terme un control

ACTUALITZACIÓ 19.28 hores

El Departament de Salut ha fet públiques les dades dels nous casos de positiu per coronavirus a les comarques de Tarragona d'aquest divendres, 27 de març. En les darreres 24 hores, s'han registrat 51 nous casos de coronavirus i 5 persones han mort. D'aquesta manera, el total acumulat és de 404 casos, mentre que les morts s'eleven a 18.

ACTUALITZACIÓ 18.45 hores

El Departament de Salut recomana treure's la roba, posar-la en una bossa i dutxar-se quan s'arriba a casa del carrer. A través de Twitter, fixa una sèrie de mesures preventives, com no tocar res, deixar la bossa, la cartera i les claus en una caixa a l'entrada, treure's les sabates, i netejar les ulleres i el telèfon mòbil amb aigua i sabó o amb alcohol. També recomana ventilar les zones comunes.

Salut argumenta que quan algú arriba a casa després de treballar o d'anar a comprar ha de ser conscient que pot suposar un «risc per a les persones que conviuen» amb ell, especialment si tenen més de 65 anys, estan embarassades o tenen alguna malaltia crònica. El departament argumenta que són mesures extremes si es conviu amb aquests col·lectius.

ACTUALITZACIÓ 17.57 hores

L’Ajuntament de Salou ha intensificat la desinfecció amb hidroneteja i productes desinfectants dissolts als punts de la ciutat que registren un major trànsit de persones. Per aquest motiu, s’han decretat uns serveis especials d’higiene i desinfecció diària als espais públics, prioritzant les voreres, el mobiliari urbà, els contenidors de deixalles, les zones adjacents als supermercats o les residències de gent gran.

Imatge d'un dels operaris de Salou duent a terme les tasques de desinfecció
Un dels operaris de Salou duent a terme les tasques de desinfecció | cedida

ACTUALITZACIÓ 17.12 hores

L'Ajuntament d'Alcover, mitjançant els serveis de la brigada municipal, ha intensificat els treballs de desinfecció davant d'una vintena comerços i establiments autoritzats a l'obertura. La desinfecció es farà cada dia, de 6.30 h a 8.30 h del matí.

A aquests treballs cal sumar-hi la resta d'accions que ja s'efectuen diàriament, com la neteja viària de tot el poble, la neteja i fumigació dels pipicans, la desinfecció de les zones de transport públic, la neteja i desinfecció de les tapes de les illes de contenidors i la recollida voluminosos i resta de brosses fora de les boques a totes les illes de contenidors, incloses les urbanitzacions.

ACTUALITZACIÓ 17.05 hores

Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Policia Local de Deltebre, han detingut dos homes que estaven traficant amb drogues al municipi. Els arrestats duien 41 embolcalls de cocaïna. La policia catalana, a més, els ha denunciat per trencar el confinament.

ACTUALITZACIÓ 16.56 hores

L'Ajuntament de Cabra del Camp ha acordat que, amb les Disposicions Addicionals tercera i quarta del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, el cobrament dels impostos i taxes municipals han quedat posposats. La suspensió afecta al període de recaptació voluntari, que es suspèn la data de finalització, i als pagaments fraccionats, ajornats i als pagaments personalitzats.

Cabra del Camp.

ACTUALITZACIÓ 16.40 hores

La demarcació de Tarragona acumula ja 6.662 ERTO. Els expedients reguladors temporals d'ocupació a la regió de Tarragona, en les últimes 24 hores, s'han elevat en 797 expedients més. Pel que fa als treballadors, hi ha 5.389 casos nous, que sumen un total de 37.890.

ACTUALITZACIÓ 16.25 hores

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres prohibir per llei l'acomiadament per força major i per causes econòmiques, organitzatives, tècniques i de producció, segons ha anunciat la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz. La ministra ha explicat que aquesta prohibició s'implanta perquè ja s'ha donat a les empreses un mecanisme excepcional com són els expedients de regulació d'ocupació temporal (ERTOs) per realitzar els ajustos temporals pertinents durant la crisi sanitària sense destruir llocs de treball.

ACTUALITZACIÓ 16.00 hores

Un total de 62 experts, entre els quals els investigadors Oriol Mitjà, Àlex Arenas i Xavier Rodó, han publicat un article a la prestigiosa revista mèdica 'The Lancet' per demanar al govern espanyol que passi al «confinament total» per aturar el creixement exponencial de casos de coronavirus a l'Estat.

ACTUALITZACIÓ 15.50 hores

Els Mossos d'Esquadra desplegaran aquest cap de setmana un total de 200 controls policials en diferents punts de carreteres i autopistes per restringir la mobilitat i evitar el desplaçament cap a segones residències.

ACTUALITZACIÓ 15.33 hores

Una trentena de voluntàries de Roda de Berà s'han coordinat per confeccionar el major nombre de mascaretes possible. Ja n'han cosit unes 150 i seran repartides entre aquest divendres i dissabte a través de diversos comerços del municipi perquè qui vulgui en pugui demanar una. Els establiments seran: el Forn Pastisseria Queralt, el Forn Roda, l’estanc Vives, la papereria Anna, el Coaliment de Costa Daurada (Leo center), la carnisseria Sandra i el Marietas Coffee.

L'Ajuntament recorda que aquestes marcaretes no estan homologades i que no són vàlides per a l'ús sanitari, però sí per l'ús personal. Abans d'utilitzar-les s'han d'esterilitzar bullint-les o escaldant-les en aigua a 70 graus, amb aigua sola o amb aigua i sabó.

Una de les voluntàries de Roda de Berà ensenya una de les mascaretes casolanes
Una de les voluntàries de Roda de Berà que aquests dies confeccionen mascaretes | cedida

ACTUALITZACIÓ 15.00 hores

La Xarxa de Suport Solidari, que l’Ajuntament de Tarragona va posar en marxa el passat dilluns amb motiu de l’estat d’alarma, ha atès en quatre dies 53 trucades de telèfon de peticions d'ajuda i compta actualment amb 280 persones disposades a donar suport a d’altres persones que ho necessiten, com anar a comprar menjar o medicines, acompanyament telefònic o qüestions relacionades amb el benestar animal.

S’han atès 30 peticions de persones grans o dels seus familiars perquè no podien desplaçar-se per anar a comprar aliments o a la farmàcia, algunes també tenien dubtes de si podien sortir al carrer per fer la compra. Altres casos han estat relacionats amb un acompanyament telefònic a persones que estan soles, algun cas de benestar animal i d’altres s’han derivat, als serveis socials municipals o d’atenció psicològica.

La Xarxa de Suport Solidari és per a les persones que no tinguin les necessitats essencials cobertes, les quals poden trucar al telèfon de l’Ajuntament de Tarragona: 600 497 887.

Imatge d'arxiu d'una persona gran

ACTUALITZACIÓ 14.46 hores

Detenen un jove de Tortosa saltant-se el confinament de matinada i intenta fugir. La Policia Local obre diligències judicials a un altre veí per reiterades infraccions del confinament.

ACTUALITZACIÓ 14.31 hores

El Vendrell oferirà la missa del diumenge per televisió. La iniciativa ha estat impulsada pels Amics de l'Orgue

ACTUALITZACIÓ 14.15 hores

Important descens de les denuncies per saltar-se el confinament a la ciutat de Tarragona. Aquest dijous, la Guàrdia Urbana només ha sancionat nou persones, quan fa una setmana va arribar a denunciar mig centenar en un sol dia.

ACTUALITZACIÓ 14.03 hores

Cambrils brinda acompanyament emocional online als seus joves durant el confinament. El nou servei del departament de Joventut s'adreça a nois i noies d'entre 12 i 25 anys.

ACTUALITZACIÓ 13.50 hores

Botigues i supermercats de Reus no podran obrir més tard de les nou del vespre. L'Ajuntament també recomana limitar la distància a l'hora de passejar el gos.

Entrada d'un supermercat amb una treballadora amb mascareta i una clienta entrant
Botigues i supermercats de Reus no podran obrir més tard de les nou del vespre | Laia Solanellas

ACTUALITZACIÓ 13.35 hores

La Residència la Muntanyeta del Vendrell: en alerta i preparats per qualsevol eventualitat. El centre s'ha adaptat per seguir totes les mesures de precaució recomanades.

ACTUALITZACIÓ 13.22 hores

Els jutjats instal·len mampares de protecció per prevenir possibles contagis de Covid-19. Els serveis essencials els mantenen oberts malgrat l'estat d'alerta. La Generalitat vol rebaixar el servei.

ACTUALITZACIÓ 13.07 hores

Les 1772 famílies que reben beca menjador a Reus ja han començat a rebre les targetes monederque les inclouen. Són 2.651 els alumnes que tenen el menjador escolar becat; d'aquesta manera es vol garantir que segueixin tenint l'alimentació assegurada tot i no anar a l'escola. Es tracta d'una mesura que s'allargarà mentre ho faci l'actual situació de confinament i suspensió del curs escolar presencial.

Una mà amb guant sosté una targeta davant d'un intèrfon
Ja s'ha començat a fer el repartiment de les targetes | TarragonaDigital

ACTUALITZACIÓ 12.56 hores

La Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre ha confirmat el primer positiu en coronavirus al municipi de Móra d'Ebre. El consistori de la capital de la Ribera d'Ebre ha informat d'aquest cas i demana a la ciutadania que «sigui responsable i apliqui el sentit comú, que faci cas de les indicacions i que es respecti el confinament estricte que se'ns requereix per la bona ciutadania i per la salut de tots els veïns i les veïnes».

ACTUALITZACIÓ 12.45 hores

L’Ajuntament de Roda de Berà ha començat a repartir les targetes moneder, que substitueixen les beques menjador, als alumnes del municipi. La localitat del Baix Gaià en distribuirà 187 i l'encarregat serà un treballador municipal que les portarà directament als domicilis dels nens i nenes. Cada alumne rebrà la seva targeta, que va carregada amb l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament.

ACTUALITZACIÓ 12.33 hores

El pitjor dia a Espanya: 769 morts per coronavirus, la xifra més alta des de l'inici de l'epidèmia. S'han confirmat 7.871 casos nous en les últimes 24 hores.

ACTUALITZACIÓ 12.16 hores

Prades ajorna el pagament de taxes i impostos mentre duri l'afectació per la Covid-19. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de fer sentir a les famílies més a prop i unides aprofitant aquesta finestra digital.

ACTUALITZACIÓ 12.02 hores

El Teatret del Serrallo proposa omplir les cases de contes a través d'una activitat familiar a les xarxes. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de fer sentir a les famílies més a prop i unides aprofitant aquesta finestra digital.

ACTUALITZACIÓ 11.47 hores

Els prop de 60 usuaris de la residència Llevant de Tarragona han estat traslladats aquest divendres a l'Hotel Núria de la ciutat. La Xarxa Santa Tecla, propietària de l'equipament, ha pres la decisió per alliberar l'equipament per donar resposta a les necessitats sanitàries derivades de la crisi del coronavirus. Segons han explicat, encara no és clar quin perfil de pacients aniran a la residència, però han valorat positivament disposar de les places davant les previsions d'increment d'infectats per la Covid-19. El trasllat s'ha fet amb tres minibusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que han anat fent viatges. La Xarxa Santa Tecla continuarà preparant els àpats com fins ara, i els servirà a l'hotel.

Pla obert del trasllat d'una persona gran de la residència Llevant a l'hotel Núria, abans de pujar a un dels autobusos
Imatge del trasllat d'una persona gran des de la residència Llevant fins a l'Hotel Núria | ACN

ACTUALITZACIÓ 11.33 hores

Tarragona, la demarcació catalana amb menys casos greus per coronavirus. Han mort un total de 13 persones a causa de la malaltia.

ACTUALITZACIÓ 11.18 hores

El Departament de Treball tomba l’ERTO de força major de l’empresa Lear de Valls. Es considera que la davallada de comandes que argumenta l’empresa no justifica l’expedient de força major i que s’hauria d’optar per un altre, al·legant causes econòmiques o productives.

ACTUALITZACIÓ 10.57 hores

El Port de Tarragona avança prop de 3 MEUR als seus proveïdors per salvar el sotrac del coronavirus. La majoria d'empreses són petites i mitjanes i tenen dificultats per pagar les nòmines mensuals.

port
Imatge d'arxiu del Port de Tarragona | TarragonaDigital.com

ACTUALITZACIÓ 10.44 hores

El Bellvei Negre resisteix i es farà en format virtual. La jornada se celebra aquest cap de setmana a través d'internet.

ACTUALITZACIÓ 10.29 hores

Mor un agent dels Mossos d'Esquadra per coronavirus als 57 anys. Es tracta de Joan M. i estava destinat a Premià de Mar.

ACTUALITZACIÓ 10.13 hores

La vida s'obre camí a l'Hospital d'Igualada, epicentre del brot de coronavirus. El centre adapta els protocols per intentar que mares i nadons hi passin el menor temps possible.

ACTUALITZACIÓ 9.55 hores

L'Ajuntament d'Aiguamúrcia ha aprovat mesures per alleugerir la càrrega fiscal de les famílies mentre duri l'estat d'alarma i el confinament. El consistori flexibilitza els terminis i els tràmits per al cobrament de tributs, taxes i preus públics municipals. Es facilita l'ajornament o el fraccionament dels tributs i s'ofereixen plans individualitzats també a les empreses, comerços, autònoms i establiments de restauració. També es compensa el pagament de taxes i preus públics municipals a terrasses de bars, cafeteries i restaurants, parades de mercat i llar d'infants. L'Ajuntament també garanteix la liquiditat de les empreses proveïdores.

ACTUALITZACIÓ 9.42 hores

El FC Barcelona anuncia un ERTO per a jugadors i personal

ACTUALITZACIÓ 9.30 hores

Els farmacèutics de Tarragona, preocupats: «Compreu només els medicaments que siguin realment necessaris». Les farmàcies de Tarragona pateixen una «baixada» de medicaments en estoc durant la crisi del coronavirus.

Imatge d'una farmàcia amb una farmacèutica amb mascareta durant l'estat d'alarma pel coronavirus
Una farmacèutica amb mascareta durant l'estat d'alarma | Laia Solanellas

ACTUALITZACIÓ 9.16 hores

Persecució de matinada a un piròman a Reus. Una denúncia ciutadana ha facilitat la feina als cossos de seguretat.

Contenidor en flames.
L'home ha provocat l'incendi en diversos contenidors de Reus. | Cedida

ACTUALITZACIÓ 9.01 hores

Ahir dijous, 26 de març, la Policia Local de Cambrils va interceptar dos joves passejant pel barri de la Parellada. Eren un major d’edat amb historial policial i un noi que feia dotze dies s’havia escapat del centre de menors. El jove havia estat vagant per diversos punts del municipi i d’altres poblacions. La policia ha denunciat l’individu major d’edat i el menor ha ingressat de nou al centre.

ACTUALITZACIÓ 8.45 hores

De Tarragona a Sillicon Valley: tres estudiants creen un aplicatiu per coordinar el voluntariat. Han accelerat el projecte per activar-lo arran del coronavirus.

Els tres estudiants en uan de les presentacions del projecte
Gabriel Lettenström, Ana Navarro i Tzaitel Virgili, impulsors del projecte Welink | Cedida

ACTUALITZACIÓ 8.32 hores

Un estudi tarragoní analitza les principals preocupacions de la ciutadania durant el confinament. El document, obra del Gabinet Ceres, analitzarà setmanalment com evoluciona l’estat d’ànim i els hàbits de la població.

ACTUALITZACIÓ 8.22 hores

Bon dia, ja és divendres! Una jornada més, encetem el Minut a Minut amb tota l'actualitat sobre el coronavirus a les nostres comarques.


Comentaris