L'aposta del Port de Tarragona pel sector dels vehicles permet moure'n 4.000 en menys de 48 hores

Dimarts va atracar un vaixell procedent de Corea del Sud amb vehicles Kia i Hyundai
El vaixell Thermopulae que mou vehicles de Corea del Sud al Port de Tarragona | TarragonaDigital

 

L'aposta del Port de Tarragona pel tràfic de vehicles segueix creixent. Una mostra d'això és l'operativa duta a terme aquests darrers dies, que ha permès moure 4.000 vehicles en només 48 hores. Un vehicle procedent de Corea del Sud va descarregar 2.958 cotxes de la marca Kia i Hyunday i un altre va carregar 1.100 vexil·les Opel i Citroën per anar cap a Livorno (Itàlia).

 

El Port de Tarragona, referent en el tràfic de vehicles

Els vehicles no són l'activitat principal del Port de Tarragona, però si una d'important i que permet fomentar l'estratègia de diversificació de productes que fa anys ha posat en marxa el Port. De fet, el tràfic de vehicles al Port de Tarragona ha experimentat un creixement molt important els últims anys. El 2015 es van moure 114.060 unitats, una xifra que representava un 189% més que el 2014. I el 2017 se'n van moure 200.209, un 30,7% més que el 2016.

 

Una mostra que l'activitat en aquest sentit no para és el que ha passat en aquestes darreres hores. El dimarts a les cinc de la matinada va atracar al Port tarragoní el vaixell Thermopylae procedent de Corea del Sud i amb un carregament de vehicles de les marques Kia i Hyundai. El destí final del vaixell és el nord d'Europa (Bèlgica i Alemany). I prèviament ja havia passat per Pireu (Grècia), Livorno i Sète (França). A Tarragona va descarregar 2.958 vehicles i va carregar maquinària i vehicles de models i marques nord-europees.

 

El Victory Leader atracat al moll de Galícia del Port de Tarragona | TarragonaDigital

 

Per altra banda, al moll de Galícia està atracat el vaixell Victory Leader que prové de Sagunt (València) i que continuarà el viatge fins a Livorno. Aquest vaixell ha carregat 1.100 vehicles de les marques Opel i Citroën procedent de Figueruelas (Saragossa).

 

El tràfic de vehicles en xifres

El Port de Tarragona, doncs, segueix apostant de manera important pel tràfic de vehicles. El volum més important procedeix de l'Extrem Orient, principalment de Corea del Sud. Els vaixells procedents d'aquesta regió viatgen fins a la conca del mediterrani i fan parada a Tarragona pel repartiment de vehicles per tota la península Ibèrica. Els vehicles són repartits posteriorment amb tren camió i altres vaixells per tota la xarxa de concessionaris.

 

Com dèiem el 2017 es van moure 200.209 vehicles, un 30,7% més que el 2016. I el 2018, amb dades fins al novembre, indiquen un moviment de 176.855 vehicles. Falten les dades de desembre per tancar l'any.

 

També et pot interessar:

Augmenta un 90% el nombre de creueristes a Tarragona

Cinc creuers i 7.000 turistes arriben a Tarragona en una setmana de rècord

Cau un 10,8% el tràfic de mercaderies al Port de Tarragona

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana