Les obres del Museu del Port de Tarragona superen la fase de desmuntatge de la coberta

La nova coberta afavorirà l'estalvi energètic
Ja s'ha superat la fase de desmuntatge de la coberta | Port de Tarragona

Les obres del Museu del Port de Tarragona ja han superat la fase de desmuntatge de la coberta i d'enderroc de l'interior. Això s'ha fet després de traslladar al Tinglado 2 les peces que estaven exposades i que aquest estiu obrirà portes com a seu provisional del museu.

A hores d'ara els treballs se centren en la fase del desmuntatge de la coberta per a substituir-la per una de nova que garanteixi el confort tècnic a l'interior de les instal·lacions. Aquesta nova coberta afavorirà l'eficiència energètica de la climatització interior i, com a conseqüència, suposarà un estalvi energètic de l'edifici.

El Port de Tarragona ha recordat que el Museu, fins ara, no disposava d'una instal·lació de climatització i aquesta nova coberta serà una gran millora «quant al dia a dia de les persones usuàries, alhora que afavorirà la millor conservació de les peces exposades». Amb aquesta reforma integral de l'edifici es compliran tots els requeriments d'accessibilitat i tota la normativa del Codi Tècnic de l'Edificació.

A més, s'està treballant amb la construcció d'una nova escala interior per accedir a la zona de l'altell, espai destinat a diverses activitats didàctiques organitzades pel Museu del Port i a la zona d'oficines del personal. Aquesta escala tindrà una balconada que actuarà com un mirador sobre l'exposició i farà més suau la transició de la planta baixa cap al primer pis.

La nova coberta afavorirà l'estalvi energètic | Port de Tarragona

Les pròximes tasques que es desenvoluparan, després de l'actual desmuntatge i muntatge de la coberta, seran l'execució d'instal·lacions i les noves particions de l'interior de l'edifici. Tot i que es tracta d’una reforma integral, amb aquest projecte el Port vol mantenir l’estructura i elements de l’edifici i posar en valor l’arquitectura industrial de l’època.

Paral·lelament a les obres del museu, el Port està perfilant el projecte de museografia interior, el qual es començarà a executar una vegada l’obra estigui pràcticament finalitzada. L’interior del museu renovarà completament el relat expositiu de la mà d'Ignasi Cristià i Iago Blasi encarregat de dissenyar la nova proposta museística.

2 MEUR per a la renovació integral del Museu del Port

La renovació total del Museu del Port té previst executar-se al llarg de 10 mesos, i millorarà l'edifici i renovarà la vessant museística, amb una inversió de 2 milions d’euros que es finança a través de l’1.5% cultural. El passat 4 de desembre la Comissió Mixta del VII Acord de Col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Ministeri de Cultura per a l’Actuació Conjunta en el Patrimoni Històric a través de l’1,5% cultural va aprovar l’atorgament d’1,75 milions d’euros al Port de Tarragona per «obres del projecte de nova proposta per al Museu Marítim del Port de Tarragona». Els treballs afecten una superfície de 2.600 m², construïts i permetrà l'augment de la superfície expositiva en uns 600 m².

"La Costa Daurada viu el primer dissabte de 'nova normalitat'" "Última hora: Els morts i positius per coronavirus a Tarragona en les últimes 24h"