Els partits polítics pressionen per esbrinar les causes de l'explosió química d'IQOXE

El PP ha anunciat que demanaran una comissió d'investigació al Parlament | La CUP de Tarragona reclama que es convoqui la comissió local de protecció civil

Els partits polítics catalans estan multiplicant les iniciatives per a conèixer les causes, i els responsables, de la greu explosió química a la planta d'IQOXE, aquest dimarts, 14 de gener, a la tarda. Així mateix, també hi ha propostes en l'àmbit polític estrictament local per millorar la reacció de les administracions davant fets tan greus.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La CUP Tarragona ha reclamat la convocatòria de la comissió local de Protecció Civil. Per les anticapitalistes és necessari «formular tot un seguit de dubtes de caràcter tècnic que», a parer seu, «encara no han quedat resolts». Les cupaires volen conèixer «els detalls que van comportar tant l’endarreriment de més de vint minuts dels primers avisos a la població des d’Emergències, com les contradiccions entre els diferents missatges emesos».

 

 

 

Accions al Parlament

El president del PP català, el polític tarragoní Alejandro Fernández, ha anunciat, recentment, la petició de creació d'una comissió d'investigació al Parlament de Catalunya per esbrinar les causes de l'explosió. Així mateix, el líder dels conservadors catalans ha declarat que «durant mitja hora el desgavell va ser total» i ha avançat que volen saber «què va fallar del PLASEQCAT».

 

 

 

La líder d'En Comú Podem al Parlament, la diputada Jessica Albiach, ha explicat què volen centrar la seva tasca parlamentària, pel que fa a l'explosió d'IQOXE, en «millorar els plans de seguretat de les empreses i impulsar un pla de comunicació de cara a la ciutadania». 

 

 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana