Render de la inermodal guadalajara del Port de Tarragona

El Port de Tarragona inicia el projecte per connectar la terminal intermodal de Guadalajara

El projecte compta amb un pressupost de 4.722.781 euros i es dividirà en dues fases

El  Port de Tarragona licita els primers  moviments de terres per la connexió ferroviària de la terminal intermodal de Guadalajara. El projecte té un  pressupost base de  4.722.781 euros, sense impostos, i una durada de 7 mesos, i definirà, regularà i programarà les obres per dotar Puerta Centro de la plataforma necessària.

La nova  terminal intermodal de Guadalajara  proposa un nou espai de 2,2 milions de metres quadrats  amb totes les  infraestructures i serveis necessaris per convertir-se en una de les principals plataformes logístiques intermodals de la península Ibèrica, "una gran oportunitat de creixement per al Port Tarragona".

El projecte es desenvoluparà en dues fases

L'execució del projecte es farà en  dues fases. La primera correspon al moviment de terres  per dotar la terminal d'una plataforma per a futurs serveis d'accés i ferrocarril i s'executarà en set mesos. En la segona fase  s'executaran les vies, paviments, instal·lacions i carreteres perquè es puguin iniciar les càrregues i descàrregues de mercaderies, des dels trens als camions o altres variants. Té un termini estimat d'execució de quinze mesos.


La  terminal intermodal promoguda pel Port de Tarragona forma part del projecte  Puerta Centro - Ciudad del Transporte, que vol ser el principal «port sec» amb caràcter HUB del centre peninsular.

Tindrà capacitat per canalitzar els principals fluxos nacionals i internacionals de mercaderies al centre de la península i formarà un dels principals  centres de distribució  d'un dels corredors de mercaderies més importants de l'Estat, com és el  Corredor de Henares.