Lliurament de les VI Ajudes Socials Sílvia Cuesta al Port de Tarragona

El Port de Tarragona lliura els guardons de les VI Ajudes Socials Sílvia Cuesta

L'organisme premia tres propostes amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament social i oferir suport a col·lectius desfavorits del territori

El Port de Tarragona ha lliurat aquest divendres les Ajudes Socials Sílvia Cuesta, en un acte celebrat a la sala d'actes de l'Autoritat Portuària de Tarragona. El lliurament de les ajudes ha anat a càrrec del president de l'ens, Josep Maria Cruset, la junta de PortSolidari i familiars de Sílvia Cuesta. Tres han estat les entitats que han rebut enguany els prop de 3.000 euros dels guardons.

Les tres propostes escollides tenen un mateix objectiu, contribuir al desenvolupament social i oferir suport a col·lectius desfavorits del territori. El primer premiat ha estat el projecte ‘Esport i dieta saludable per prevenir el càncer’ de l’Associació Espanyola contra el Càncer, apadrinat pel treballador del Port Joan Basora. El segon guardó l'ha rebut la iniciativa ‘Pantalles a les aules’ de l’Escola d’Educació Especial Verge del Mar, apadrinat per Francesc Díez.  

El tercer projecte triat ha estat 'Espai Snozelen', de l’Associació de Famílies de persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament, apadrinat pel també treballador del Port Manel Itarte.

Les Ajudes PortSolidari, plenament consolidades

Cal recordar que des de l'any 2017 aquestes ajudes a projectes socials prenen el nom de Sílvia Cuesta com a homenatge a la que va ser directora d’Organitzacions i Recursos Humans del Port Tarragona i una de les persones impulsores del projecte PortSolidari. Aquesta iniciativa solidària va néixer l'any 2015 gràcies al lideratge de la plantilla de treballadors del Port de Tarragona. 

En aquest sentit, PortSolidari també organitza durant l'any diverses iniciatives de caràcter social com ara, la col·laboració amb la campanya de recollida de joguines, la participació activa amb ‘Cafè i Caliu’ en la recollida d’aliments i productes higiènics, o en campanyes de recollida de roba amb Càritas Tarragona.

Així mateix, des de PortSolidari també es treballa el vessant cultural impulsant projectes creatius i educatius per a buscar la col·laboració entre diferents grups socials dels barris més propers al Port, com és el cas del projecte de transformació ‘Murals col·laboratius’ del Serrallo.