El Port de Tarragona vol «alentir al màxim» les obres en marxa que legalment no pot aturar

La declaració d'Estat d'Alerta no contempla ni regula l'aturada d'obres | L'Autoritat Portuària proposa reduir l'activitat a només «els operaris indispensables»
Um dels creuers atracats durant l'any 2019 al Port de Tarragona | TarragonaDigital

L'any 2020 anava a ser el de les grans inversions, obres i eclosió d'un Port de Tarragona que fa anys i panys que empeny a un ritme molt més accelerat que la ciutat que l'acull. L'emergència social i les incerteses que s'obren arran de la crisi del coronavirus, però, obliguen a posar tota predicció i previsió en quarantena. Com a mínim, serà així durant uns mesos.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

La pandèmia ha sorprès l'Autoritat Portuària amb obres a mig fer: unes obres que no pot aturar de cop perquè, com bé recollia fa només 24 hores aquest extens reportatge de TarragonaDigital sobre la salut actual d el'obra pública tarragonina, l'Estat d'Alerta vigent no contempla, ni regula ni imposa cap resposta a la pregunta de què cal fer amb les obres ja adjudicades, independentment d'en quin estat de construcció es trobin.

 

La declaració d'Estat d'Alerta no obliga a aturar les obres, fet que obriria la porta a possibles reclamacions

Aturar les obres podria implicar compensacions econòmiques a les empreses obligades a parar, resolen diversos constructors a TarragonaDigital. És en aquesta situació que el Port de Tarragona ha advocat per mantenir en marxa els treballs «per una raó de seguretat jurídica», si bé ha forçat per «alentir el ritme» i «rebaixar l'activitat» al mínim possible per garantir només la presència d'aquells operaris indispensables per a la continuïtat de l'obra.

 

Imatge de les obres de rehabilitació a l'Autoritat Portuària de Tarragona | Jordi Sanvisens

En el cas de l'Autoritat Portuària, actualment està en marxa l'obra de rehabilitació de les antigues oficines, que després de deu anys tancades amb pany i forrellat ben aviat ressuscitaran per a usos administratius i portuaris a tocar de l'Escullera. Estava previst que estigués acabada entre el novembre i el desembre, uns terminis que ara es podrien allargar per raó de força major.

 

L'Autoritat Portuària acorda extremar «les mesures de protecció» dels treballadors

També van començar recentment les obres per construir la nova terminal de creuers de Tarragona al Moll de Balears, una inversió de vora els 33 milions d'euros que haurà de durar 18 mesos i, per tant, veuria la llum durant el segon semestre de 2021. Els treballs, que també havien estat contractats abans que es decretés l'estat d'alerta, es troben encara en una fase molt inicial.

 

El Port reconeix que no pot forçar l'aturada de les obres ja en marxa, però sí que ha acordat extremar «una sèrie de mesures de protecció per garantir la seguretat i la salut de les persones en cadascuna de les obres», i ha demanat a les empreses que implantin tota mesura corresponent en aquest sentit per tal de, ja que no es poden aturar els treballs, alentir-los sota criteris de màxima seguretat en tots els aspectes.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana