Visita d'un creuer Costa al port de Tarragona

El Port de Tarragona dona per perduts 22 creuers i 26.000 passatgers de la temporada 2020

L'Autoritat Portuària espera rebre més de 70.000 visitants a partir del juliol | L'octubre, mes clau

Malgrat les enormes dificultats, el Port de Tarragona no dona per morta ni per perduda la  temporada de creuers 2020. El calendari havia de començar el passat 7 d'abril amb l'arribada dels primers visitants, però l'emergència del coronavirus ha obligat a congelar tot moviment fins a nou avís. Des de l'Autoritat Portuària no esperen rebre el primer creuer d'aquest 2020 abans del mes de juliol.

Aquest divendres ha tingut lloc la  Taula de Creuers que se celebra trimestralment amb tots els agents econòmics i turístics del territori implicats, una trobada virtual on per primera vegada s'ha incorporat també l'Agència Catalana de Turisme. Dues conclusions clares: cal aprofitar el temps per promocionar-se millor, pensar en el 2021 i estar preparats per arrencar ràpidament  un cop sigui possible.

El Port projecta una temporada de creuers adaptada entre el juliol i l'octubre

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

TarragonaDigital ja havia informat de l'ajornament de la temporada creuerística des del març, i la política es manté a hores d'ara invariable. El Port ha posat, però, els primers números a la desfeta. Dona per perduts els 22 creuers previstos per a l'abril, maig i juny, i amb ells dona també per perduts els  26.000 passatgers que els havien d'omplir.

Creueristes esperant per desembarcar a Tarragona.
Creueristes esperant per desembarcar a Tarragona. | Àngel Ullate

Les previsions, però, són moderadament optimistes. Des de l'Autoritat Portuària confien a mantenir un total de 31 escales i més de 70.000 creueristes entre el juliol i l'octubre, les noves dates de la temporada de creuers  que el Port ha reformulat. Tot plegat sotmès a la situació de cada moment.

Tarragona es vol consolidar com una destinació  de primera de cara a la demanda de creuers del 2021, també una incògnita a hores d'ara, i reforçarà la promoció  amb la idea de «fer valdre el nostre territori» de forma comuna. El Port també ha insistit que espera enllestir les obres de la nova terminal de creuers de cara a la primavera del 2021 i poder-la gaudir del potencial del Moll de Balears de cara a la pròxima temporada.