El Port de Tarragona manté el tràfic de mercaderies i mou 1,5 milions de tones

Hi ha operatives diàries en gairebé tots els àmbits, sobretot l'energètic i agroalimentari
El Port de Tarragona manté el tràfic de mercaderies | TarragonaDigital.com

 

El Port de Tarragona segueix obert i funcionant malgrat la crisi del coronavirus amb operatives diàries en gairebé tots els tràfics de mercaderies. Segons informa l'Autoritat Portuària, durant els 22 primers dies de març les instal·lacions han mogut 1,5 milions de tones de mercaderies.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

La majoria corresponen al sector dels líquids a lloure amb 331.000 tones de cru, més de 500.000 tones en derivats del petroli —benzina i gasoil— i més de 80.000 tones en productes químics. En els sòlids a lloure s'han mogut 346.000 tones, sobretot de productes energètics com el carbó i coc amb 115.000 tones, i els cereals, pinsos i farines amb més de 120.000 tones mogudes.

 

«El subministrament de cereals per a l'alimentació de la ramaderia de Catalunya, Aragó i altres parts del nord de la península, segueix tenint assegurat l'abastiment a través del Port de Tarragona», assegura la institució.

 

Impuls de la càrrega general

En aquest mes de març, els moviments de càrrega general ha registrat més de 122.000 tones mogudes. Els vehicles, i principalment la pasta de paper, han fet créixer aquest tràfic durant les primeres setmanes del mes de març.

 

El moviment de tràfics segueix sent la prioritat del port, «atès que el proveïment d’energia, matèries primeres i agroalimentaris són essencials per a les persones i les empreses del país, especialment en aquests moments de crisi sanitària».

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana