GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Premien sis empreses químiques de Tarragona per la seva seguretat durant el 2018

Els guardons Feique valoren les companyies químiques que no registren cap accident laboral
Els representants de l'AEQT han rebut els premis de seguretat aquesta setmana | TarragonaDigital

 

Fins a sis empreses químiques de Tarragona —totes elles formen part del paraigua de l'AEQT han rebut aquesta setmana un premi de prestigi amb motiu de la seva seguretat. Ho han fet a Madrid, on els Premis de Seguretat Feique 2018 han reconegut aquelles companyies on la sinistralitat laboral és zero i els mecanismes de seguretat envers els treballadors destaquen pel seu encert. El parc químic de Tarragona ha estat un de les grans protagonistes d'aquesta trobada on s'hi ha agrupat tota la xarxa de la indústria química de l'Estat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

No registrar cap accident, ni amb baixa ni sense baixa laboral, durant tot l'any 2018. Aquesta és la premissa sota la qual s'articulen els guardons, que al seu torn es distribueixen en diverses categories en funció del volum de petites companyies o autèntics gegants empresarials. Repsol Química, Dow, Clariant, Ercros, Messer i Carburos Metálicos són les set companyies tarragonines que han satisfet els objectius de màxima seguretat durant l'any, i per tant han rebut les distincions.

 

«El sector químic és un dels més segurs d'Espanya, segons xifres oficials», valoren des de l'AEQT

Feique és la gran federació estatal que acull les empreses de la indústria química, i ha volgut concloure que «les empreses del nostre sector són notablement més segures que altres sectors productius», fet que converteix la química, tal com recull l'AEQT, en «un dels sectors més segurs d'Espanya, segons les xifres oficials». En les empreses analitzades, es produeix un accident per cada 230.000 hores treballades, una xifra vuit vegades menor a la mitjana de la indústria estatal i tres vegades més baixa que la mitjana del sector serveis.

 

A partir d'aquestes dades comunes, matisa l'AEQT, «cada empresa pot elaborar el seu propi pla de prevenció d'accidents, tenint en compte els factors que poden determinar un potencial incident». L'objectiu de tot plegat: consolidar la quota d'accidentalitat zero.

 

També et pot interessar