Pla detall d'una donant de sang

La primera jornada de la Marató de Donants del 2021 tanca amb 1.314 donacions de sang a Catalunya

En aquests moments el Principat té reserves per als propers cinc dies, la meitat del que es considera òptim

La primera jornada de la Marató de Donants de Sang de Catalunya s'ha tancat amb 1.314 donacions. L'esdeveniment continua aquest dissabte als principals hospitals  del país i s'allargarà fins al 15 de gener.

Durant la setmana s'organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats que es poden consultar al web 'donarsang.gencat.cat'. L'objectiu de la iniciativa és aconseguir més de 10.000 donacions per remuntar les reserves de sang després de Nadal. Al web encara hi ha disponibles més de 2.000 places per reservar hora fins al proper divendres, quan acaba la Marató. Segons el Departament de Salut en aquests moments hi ha sang per a les necessitats dels malalts dels propers 5 dies, quan el nivell òptim és de 10 dies.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El major nombre de donacions en punts fixes l'ha assolit l'espai del Portal de l'Eixample, a Barcelona, amb 230, seguit de l'Hospital Clínic amb 117, l'Hospital de Sant Pau amb 95 i la Mútua de Terrassa amb 82. A l'Hospital de Bellvitge han acudit 75 donants, per 73 a la Vall d'Hebron, 72 al Joan XXIII de Tarragona, 68 al Josep Trueta de Girona, 63 a l'Arnau de Vilanova de Lleida i 62 al Germans Trias i Pujol. La Fundació Althaia de Manresa n'ha assolit 21.

A banda d'aquestes donacions  en punts fixes, les campanyes mòbils distribuïdes arreu del territori han aconseguit 356 dosis de sang.