La Diputació ofereix pràctiques becades per Europa als joves universitaris a l'atur

El 'Programa Genius' vol afavorir la inserció laboral a través d'estades formatives a l'estranger
Seu de la Diputació de Tarragona, al Passeig de Sant Antoni | Cedida

 

Un total de quinze tarragonins i tarragonines s'emportaran les primeres beques del 'Programa Genius', una iniciativa de la Diputació de Tarragona per afavorir la inserció laboral de joves a l'atur —menors de 35 anys— amb estudis superiors a través d'unes pràctiques formatives a l'estranger de la mà de diverses entitats i institucions de la Unió Europea. El termini de presentació de sol·licituds ja està en marxa i romandrà obert fins al dia 4 d'octubre.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La iniciativa és clara: a partir d'inicis del 2020, i durant sis mesos, els beneficiaris del programa incrementaran la seva formació en sectors estratègics i considerats d'alt interès per a la demarcació de Tarragona com el turisme, la sostenibilitat, l'eficiència energètica o la gestió de xarxes i projectes de cooperació de la Unió Europea. Els cinc primers mesos seran de pràctiques a l'estranger. El sisè, per aplicar i desenvolupar els aprenentatges en una entitat local del territori.

 

Les pràctiques per Europa responen a sectors estratègics per a Tarragona, com el turisme o l'eficiència energètica

La Diputació de Tarragona ja ha publicat les bases de la convocatòria de les beques en aquest portal web, però estableix una sèrie de requisits com ara disposar d'un grau universitari, una formació professional de Grau Superior o un certificat de professionalitat de nivell 3. També cal demostrar que actualment les persones interessades es trobin en situació d'atur, que la titulació acadèmica estigui relacionada amb l'àmbit a desenvolupar o disposar d'un bon nivell de llengües estrangeres.

 

L'ens supramunicipal valora de forma molt positiva que «els coneixements i l'experiència adquirida a l'estranger servirà per fer propostes de millora» a nivell local durant el darrer mes de l'estada, ja a les comarques de Tarragona, de manera que contempla un alt grau de retorn d'aquesta formació accelerada per al mateix territori.