La rectora Figueras (URV), nova presidenta de la Xarxa Vives d'Universitats

Ocuparà el càrrec durant sis mesos | Vol reforçar la perspectiva de gènere
Moment d'una entrevista recent amb TarragonaDigital.com al despatx de Figueras | Angel Ullate

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), María José Figueras, assumirà també des d'aquest dilluns la presidència de la Xarxa Vives, la institució interuniversitària que agrupa tots els centres de parla catalana (universitats de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears) durant els pròxims sis mesos.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El nou càrrec, que és rotatiu, deixa la Rovira i Virgili en una posició de lideratge al mapa universitari català, ja que en aquests moments Figueras no només com a presidenta de la Xarxa Vives sinó també al capdavant de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), tal com ja va avançar TarragonaDigital a finals de gener. Mai Tarragona havia acumulat tanta presència.

La rectora de la URV ja presideix la institució que abraça totes les universitats de parla catalana

El mandat de Figueras, que com hem dit serà breu, té com a compromisos principals la publicació de sis noves guies docents universitàries amb perspectiva de gènere, la implementació d'un nou programa pedagògic a través de la llengua o la celebració de la nova edició de la Lliga de Debat Universitari amb les millors universitats de parla catalana, un campionat que la URV ja va aconseguir guanyar,per primera vegada i única fins a la data d'avui, la primavera del 2017.

La Xarxa VIves d'Universitats ha destacat, en la seva presentació, la trajectòria acadèmica i professional de la rectora de la URV, que és catedràtica de Microbiologia, especialista en microbiologia ambiental i en especial en contaminació de l'aigua, i que va ocupar diversos llocs de responsabilitat internacional abans de guanyar les eleccions d'accés al Rectorat de la universitat de Tarragona.

També et pot interessar

"❗ Es redueix el nombre de víctimes mortals a la carretera a Tarragona" "🔴 REPORTATGE: «És dificilíssim assimilar que tens una malaltia incurable»"