GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

«La incògnita dels 'Euromeds' fantasma»: RENFE no té tancat el nou traçat ferroviari de TGN a partir del gener

L'entrada en marxa del Corredor canviarà el mapa a partir del 13 de gener | Els Euromed i Talgo podrien abandonar Tarragona
Pla obert d'un tram de la variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani vist des de l'interior de la cabina d'un tren en proves | ACN

Una realitat immutable canviarà el mapa ferroviari del sud de Catalunya a partir del pròxim dilluns 13 de gener: la nova variant de Vandellòs, ja d'ample internacional i habilitada per al futur Corredor Mediterrani entrarà oficialment en servei. Això obligarà a donar un tomb al traçat ferroviari de la zona, donat que s'activarà la nova ruta entre Vandellòs-L'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i l'estació del Camp de Tarragona, la de l'AVE, en detriment de la línia de costa fins ara utilitzada entre l'Aldea i Tarragona ciutat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, RENFE encara no ha enllestit el nou dibuix ni ha aclarit quines afectacions tindrà aquesta modificació en el dia a dia de les estacions afectades. Els trens de Rodalies mantindran el seu pas per l'antiga línia, mentre que els trens de mitja distància, els Talgo i Euromed, previsiblement deixaran de passar per l'estació de la capital a partir del mateix 13 de gener. «Tot fa pensar que es desviaran cap a l'actual estació de l'AVE, a la Secuita», apunten les fonts consultades per aquest mitjà. Però, de manera oficial, absolut silenci a quinze dies del 'dia D'.

 

L'entrada en servei de la nova variant de Vandellòs obliga a reformular amb urgència el traçat ferroviari del sud de Catalunya

L'estació de tren de Tarragona, en una imatge d'arxiu | delCamp.cat

Actualment, si qualsevol usuari cerca l'opció de comprar tiquets d'Euromed o Talgo a l'estació de Tarragona ciutat, trobarà que l'objectiu esdevé impossible a partir del 13 de gener. També ho esdevé en l'estació de l'AVE, a dia d'avui, perquè «encara hi estem treballant i no disposem d'una decisió definitiva». El temps corre i, a dia d'avui, els Euromeds tarragonins del gener són trens fantasma sense ni tan sols aturades ni estacions confirmades.

 

L'objectiu de la nova variant a curt termini és reduir en mitja hora el trajecte en tren entre Barcelona i València, malgrat que els detalls intermedis per als usuaris del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre són encara una incògnita. «Esperem que el nou traçat quedi resolt ben aviat», insisteixen les fonts de RENFE a les consultes d'aquest mitjà, tot i que encara sense dates exactes. Diverses plataformes han denunciat en múltiples ocasions que allunyar aquests trens a La Secuita suposaria un greuge i una dificultat notable per als centenars de passatgers del territori que diàriament fan ús del servei a les estacions que previsiblement el perdran durant la primera quinzena de l'any 2020.

 

També et pot interessar