Pla general d'una ambulància aparcada davant l'entrada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Reprogramen l'activitat quirúrgica als hospitals tarragonins per fer front a la Covid-19

Els centres hospitalaris reprogramaran activitat de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) i intervencions demorables garantint les cirurgies neoplàsiques i urgents

A partir del pròxim 11 de gener, els centres hospitalaris de la Regió Sanitària Camp de Tarragona reprogramaran l'activitat quirúrgica per tal de fer front a la situació epidemiològica de la Covid-19. En aquest sentit, els centres mèdics que recuperen l'activitat són l'Hospital Joan XXIII de Tarragona; l'Hospital Sant Joan de Reus; l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona; i l'Hospital del Vendrell.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Pel que fa a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona reprogramarà la seva activitat i tancarà 36 sessions quirúrgiques de Cirurgia Major Ambulatòria a la setmana, 20 de matins i 16 de tarda. Part d’aquesta activitat es recuperarà al Centre MQ Reus, a Activa Mútua i a Viamed Monegal

L'Hospital Sant Joan de Reus veurà reduïda la seva capacitat de quiròfans. Passarà de 13 el dia 7 de gener, a 8 del dia 11 al 17 de gener, per acabar amb 5 a partir del 18 de gener. En aquest sentit es garantiran cirurgies oncològiques i aquelles cirurgies que no puguin demorar-se.

Pel que fa als hospitals de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, davant la situació actual de la pandèmia de la Covid-19, es reorganitzen determinades activitats assistencials programables i demorables. Les mesures prioritzen l'atenció als casos de Covid-19 en un moment de clar increment de la seva incidència en el conjunt de la Regió Sanitària.

En aquest sentit, pel que fa a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, a partir de l'11 de gener, s'amplia la capacitat de la Unitat de Cures Intensives (UCI), passant de 9 llits a 14. Així mateix, es desprograma l'activitat quirúrgica no urgent en tres quiròfans, així com les endoscòpies no preferents. Es mantenen les intervencions urgents i les oncològiques. L'activitat quirúrgica no urgent desprogramada s'adaptarà a l'evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes. D'altra banda, a l'Hospital del Vendrell, entre d'altres mesures, a partir del pròxim dilluns 11 de gener es desprograma part de l’activitat quirúrgica no urgent, mantenint les intervencions urgents i les oncològiques.