Imatge del Complex Industrial de Repsol al poligon nord

Repsol inverteix en l'emmagatzematge de propel·lents a Tarragona i en duplica la seva capacitat

El propel·lent s'utilitza com a mitjà propulsar de productes envasats

Les instal·lacions de Repsol  al complex industrial de Tarragona tenen una nova zona d'emmagatzematge per a propel·lents. El projecte té un cost de gairebé 5 milions d'euros i permetrà duplicar la capacitat d'aquest producte. Durant el 2020 s'ha executat el projecte i, aquest 2021, s'ha posat en marxa. La inversió ha suposat la compra, adequació i instal·lació de 8 dipòsits similars als ja existents, integrant els tancs en el sistema de producció i càrrega de la instal·lació actual. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La importància dels propel·lents fabricats a Tarragona

Els propel·lents s'utilitzen com a mitjans propulsors  de productes envasats en diverses aplicacions  com ambientadors, cosmètica o insecticides, entre altres. Aquests gasos que es fan al complex industrial de Tarragona tenen un alt nivell de puresa. Amb això s'aconsegueix un grau de qualitat alimentària i cosmètica i son amigables amb el medi ambient i respecten la capa d'ozó. 

Envasos o safates per a alimentació, encenedors i en altres envasos en aerosol per a usos molt diversos, entre molts altres productes, utilitzen gasos liquats de Repsol en la seva composició. Els propel·lents fabricats a Tarragona també han estat de gran importància  aquest últim any. Aquest producte es tracta d'un dels components en la fabricació d'aerosols hidroalcohòlics per a la prevenció de la Covid-19.

La gamma de productes fabricats a Repsol està composta per diverses barreges  seleccionades d’isobutà, n-butà i propà, convenientment purificades i desodoritzades mitjançant diferents processos d'hidrogenació, i es caracteritza per un gran equilibri en la seva composició que garanteix la pressió de vapor adequada per a cada aplicació.

En els últims anys i de forma sostinguda, la comercialització de gasos liquats propel·lents de Repsol ha anat creixent. L'alta qualitat d'aquests gasos liquats és molt reconeguda en el sector, especialment en els vinculats a la cosmètica  i l'alimentari. La instal·lació d'aquests tancs permetrà, a més de l'augment de capacitat d'emmagatzematge, flexibilitzar la producció de propel·lents al Complex en augmentar la durada de les campanyes i reduir el nombre de canvis entre les campanyes dels distints graus. Aquests productes es distribueixen a països del centre i sud d'Europa.