Pla general de les torxes de Repsol, al Polígon Nord de Tarragona

Salt endavant de Repsol Tarragona: crearà una nova planta de «polímers resistents» per a automòbils

La companyia anuncia una inversió històrica de 32 MEUR | La nova planta, pionera a la península, apunta a 2021

Decisió històrica de Repsol i del seu potent complex industrial al Polígon Nord de Tarragona. El gegant químic ha anunciat aquest dijous que, de cara a l'any 2021, crearà una nova planta de producció de «polímers de valor afegit» enfocats al sector de l'automoció, un dels grans pols estratègics de la indústria europea . La inversió de Repsol a Tarragona serà multimilionària.

L'empresa adequarà una de les seves unitats productives per tal d'apostar per una nova fàbrica «de materials avançats» més lleugers, més segurs i amb una resistència més alta als impactes. Aquesta nova oferta, que s'afegirà a l'ampli ventall de Repsol, aspira a obrir un nou forat de mercat «i a ampliar la nostra gamma de polímers» a mitjà termini, ha anunciat la companyia. En total, la nova inversió a Tarragona per fer-ho possible serà de 32 milions d'euros.

Para-xocs més resistents i segurs: la nova planta Repsol vol esperonar el mercat de l'automoció

La decisió s'ha pres en un context de dificultats econòmiques, després d'un 2020 de previsibles pèrdues a causa de la crisi del coronavirus i que van obligar a prendre decisions sense precedents com l'aturada temporal de la refineria fins a poder donar sortida a l'estoc produït en les setmanes més complicades per al mercat internacional. Amb la nova planta en marxa, Repsol aspira a tornar a donar un cop de puny sobre la taula i a recuperar la iniciativa.

«El sector de l'automoció és altament exigent, molt avançat tècnicament i de gran importància a Europa», ha valorat la companyia a través d'un comunicat. La nova planta del Polígon Nord —que requerirà la instal·lació d'un nou reactor— serà pionera a la península Ibèrica i pensa a abastir materials com ara para-xocs o panells de portes per a milers de futurs vehicles.

Aquests polímers d'especial resistència a l'impacte, però, també podrien obrir escletxes en altres sortides com la fabricació de maletes, d'equipaments esportius o de carcasses de grans bateries, segons ha detallat Repsol. Després d'un 2020 de terratrèmol, el gegant de la química vol tornar a trepitjar fort el 2021. I ja ha anunciat una de les inversions més potents de la història recent del Complex Industrial de Tarragona.


Comentaris