Diumenge de retards a l'Aeroport de Reus per problemes tècnics en l'espai aeri francès

Més de 25 vols programats al llarg de la jornada d'ahir van patir retards. Els problemes tècnics se sumen a les condicions meteorològiques
Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Reus on es poden veure molts usuaris fent cua per facturar equipatges | Adrià Vilalta
 

Aquest passat diumenge, 1 de setembre, hi havia un total de 38 vols programats a l'Aeroport de Reus i més de 25 d'aquests vols van patir retards a causa de «problemes tècnics en l'espai aeri francès», segons ha informat Enaire en un tuit, l'empresa pública que gestiona l'espai aeri espanyol. La jornada d'ahir és una de les que més moviments aeris acostuma a tenir, ja que es considera l'operació tornada de vacances. 

Totes les companyies que operen a Reus van patir incidències

Aquests retards van afectar a totes les companyies que operaven ahir a l'aeroport de Reus —Thomas Cook, Ryanair, Jet2, TUI i Sunwing Airlines— tant en vols d'arribada com de sortida. Segons dades d'Aena, els vols que van tenir alguna incidència van afectar, com a mínim, en les connexions entre Reus i Dublín, Londres Stansted, Belfast, Cardiff, Manchester, Aberdeen, East Midlands, Newcastle, Eindhoven, Birmingham, Brussel·les, Liverpool, Glasgow i Frankfurt. 

Segons informa Aena, empresa encarregada de gestionar els aeroports de l'estat espanyol, per aquest diumenge hi havia un total de 7.348 seients venuts i és la segona jornada amb més moviment aeri per darrere de dissabte, que hi havia un total de 8.768 seients venuts i 52 vols programats. Per avui hi ha previstos 12 vols amb 2.268 passatgers. 

Un altre dels motius que també va fer endarrerir els vols previstos van ser les condicions meteorològiques, concretament, tempestes i la meteorologia adversa al centre d'Europa que va afectar països com França, Alemanya, Itàlia i Croàcia.

Les vagues de Ryanair no afectaran l'Aeroport de Reus

D'altra banda, també cal destacar que al llarg d'aquests dies, Ryanair ha convocat una vaga de tripulants de cabina. Concretament, la vaga està convocada pels dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29, tot i això, sembla que aquestes vagues no afectarien els vols que operen des de l'aeroport reusenc. 

Els treballadors de la companyia irlandesa han convocat aquesta vaga amb motiu del tancament de les bases de l'aerolínia a Girona, Tenerife, Las Palmas i Lanzarote. Aquests tancaments aniran acompanyats d'acomiadaments que afectaran uns 500 treballadors. 

"IMPORTANT: El Port de TGN reforça la seguretat en casos d'incendis i rescats" "✈ ATENCIÓ: L'Aeroport de Reus espera 25.000 passatgers aquest cap de setmana!"