Territori convoca Renfe i Adif a una reuni贸 urgent sobre els serveis a la regi贸 de Tarragona

El departament lamenta 芦l'escassa informaci贸禄 malgrat la imminent entrada en funcionament de la variant de Vandell貌s
Pla obert d'un tram de la variant de Vandell貌s del corredor mediterrani vist des de l'interior de la cabina d'un tren en proves. | ACN

 

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gav铆n, ha citat Renfe i Adif a una reuni贸 urgent, dijous vinent, per tal que concretin els nous serveis al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre davant la imminent entrada en funcionament de la variant de Vandell貌s del corredor mediterrani.

 

Territori es queixa d'芦escassa informaci贸禄

Segons informa el Departament, davant l'escassa informaci贸 que 茅s t茅 d'aquesta nova oferta s'ha decidit convocar les dues empreses perqu猫 detallin de forma definitiva els serveis de transport de passatgers que s'oferiran amb el nou mapa ferroviari. A m茅s, Territori vol con猫ixer l鈥檕ferta de serveis d鈥檃lta velocitat o de mitjana dist脿ncia per avaluar la sufici猫ncia de la futura oferta de Rodalies i Regionals.

 

El Departament ent茅n que 芦una infraestructura tan important no pot passar de llarg del territori i desatendre les necessitats dels ciutadans禄. Per tant, la Generalitat espera con猫ixer l鈥檕ferta de transports per a passatgers en alta velocitat per aquest territori, segons assenyala el comunicat.

 

La posada en marxa de la variant es posposa al gener

Tot i que la darrera comunicaci贸 oficial del Ministeri de Foment sobre la variant de Vandell貌s preveu la seva posada en marxa per abans de final d'any, diverses fonts apunten que el pas dels trens per les noves vies no comen莽ar脿, probablement, fins dilluns 13 de gener. La connexi贸 de la nova l铆nia obligar脿 a interrompre la circulaci贸 ferrovi脿ria durant unes hores, per la qual cosa els treballs es concentraran durant el cap de setmana previ per minimitzar afectacions.