Diverses terrasses de Reus mig buides, tant pel tancament d'algun establiment com per la reducció de clientela

El sector hostaler reclama que es permeti la mobilitat a tot Catalunya

S'ofereix per millorar la xarxa de rastrejadors, demana poder treballar fins a les 20.00 hores i que es pugui accedir a crèdits ICO tenint deutes

El sector hostaler assegura que les empreses estan «a les últimes» i reclama al Govern que aixequi el confinament municipal  i restableixi la mobilitat a tot Catalunya. En un comunicat enviat aquest dimarts, les diferents associacions  hostaleres també demanen que es pugui treballar de forma ininterrompuda fins a les 20.00 hores, amb un aforament del 30% a l'interior i un 100% a les terrasses, que els negocis puguin accedir a les línies de crèdit ICO encara que acumulin deutes  i no estiguin al corrent de pagaments amb les administracions i s'ofereixen a incrementar la xarxa de rastrejadors per facilitar la gestió de la pandèmia.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Per altra banda, el sector reclama una regulació  dels concursos de creditors perquè s'adaptin a les necessitats actuals, facilitant els tràmits  a les petites empreses o reduir les taxes judicials per tal de donar «més garanties» a les empreses.

«És una crueltat deixar-nos a la nostra sort»

Per les diferents associacions, la situació actual de l'hostaleria «és patètica» i asseguren que no poden continuar igual «ni un dia més». «El que vivim no se li escapa a ningú, menys al Govern; és una crueltat  deixar-nos en aquesta situació, a la nostra sort», subratllen. En aquest sentit, lamenten que, malgrat haver-se reunit amb l'administració, aquesta «dona llargues» a les seves propostes i «en cap moment parla d'ajuts reals».

El comunicat  publicat aquest dimarts està signat pel Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Hostaleria de Lleida, la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) i l'Associació Empresaris Hostaleria de la província de Tarragona (AEH).