Els sindicats convoquen una nova concentració a les portes d'IQOXE després de l'accident mortal a Vila-seca

Un treballador va perdre la vida ahir en caure pel forat d'un muntacàrregues | Els Mossos ja ho investiguen
Els portaveus de CCOO i UGT atenen les mitjans davant d'IQOXE, el passat 19 de febrer. | Àngel Ullate

Els sindicats majoritaris de la indústria química tarragonina, Comissions Obreres i la UGT, tornaran a mobilitzar-se aquest divendres a migdia, 10 de juliol, en senyal de protesta pel nou accident laboral que aquest dimecres va deixar una víctima mortal a l'empresa Emulsiones Poliméricas de Vila-seca, una fàbrica que pertany al grup IQOXE —tristament coneguda per la gravíssima explosió del passat mes de gener a la Canonja—. El difunt és un treballador subcontractat que estaria revisant el muntacàrregues quan, per causes que encara es desconeixen, va caure pel forat.

Els sindicats es concentraran a les 12.00 hores davant la seu principal de l'empresa, segons han avançat a través d'un comunicat, «per condemnar l'accident, exigir més seguretat i manifestar el nostre condol i suport als companys i companyes de la víctima». CCOO i UGT aniran a l'una i han reclamat a la direcció d'IQOXE que «s'extremin les mesures de seguretat per evitar que es produeixin nous accidents», a més de reclamar «depurar les possibles responsabilitats» derivades del tràgic succés.

Els sindicats esclaten: «Les reivindicacions que van motivar la vaga del 19-F encara són vigents»

L'accident es va produir a primera hora del matí i els Mossos d'Esquadra ja han iniciat una investigació per tal d'esclarir tots els interrogants que es mantenen sobre la taula. UGT i CCOO han demanat «la màxima celeritat» a l'hora de desenvolupar la investigació i prendre mesures, i han destacat que «aquest accident corrobora que les reivindicacions que van motivar la vaga a la petroquímica del passat 19 de febrer encara són vigents». En els darrers 18 mesos, ja són cinc les persones que han perdut la vida en accidents produïts als polígons petroquímics de Tarragona.

Des que es va conèixer la gravetat de l'incident a Emulsiones Poliméricas, són moltes les personalitats públiques, com ara l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, o diversos diputats nacionals i estatals, que han volgut manifestar el seu condol i insistir en la necessitat de «depurar responsabilitats» amb contundència per evitar que es torni a repetir una tragèdia més d'aquestes característiques.

"Bones notícies: Europa escull la URV per a un gran projecte de cooperació" "Última hora: Noves dades de defuncions i contagis per coronavirus a TGN"