EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

La URV provarà un sistema de «papereres intel·ligents» per afavorir el reciclatge

Uns codis vinculats al mòbil bonificaran a aquells qui les utilitzin
Un sistema de codis bonificarà a aquells que facin ús de la paperera | Ecoembes

 

«Un sistema pioner de contenidors i papereres intel·ligents». Aquesta és l'aposta que l'organització mediambiental Ecoembes ha presentat aquest dilluns, 1 d'abril, i que es traslladarà pròximament a diversos punts de la geografia catalana. La idea s'emmarca dins les accions del 'pla de reciclatge 5.0', a través del qual l'entitat vol ajudar a la societat a fer un pas més enllà en la conscienciació sobre el medi ambient i l'extensió de facilitats per tal d'interioritzar aquest hàbit en el dia a dia.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La proposta consisteix a dotar aquests contenidors o papereres d'un sistema de codis QR que permetran identificar els usuaris a partir del telèfon mòbil. D'acord amb això, les persones que en facin ús guanyaran una sèrie de bonificacions en forma de punts que podran canviar per productes o serveis sostenibles d'Ecoembes. Una vintena de municipis catalans s'han interessat per la iniciativa. La Universitat Rovira i Virgili, també.

 

La URV s'ha interessat a instal·lar aquestes papereres a les seves instal·lacions

 

La proposta vol generar un canvi en la mobilització ciutadana envers la sostenibilitat i el reciclatge. Encara no s'ha confirmat quan es posarà en funcionament el nou servei, si bé s'ha aclarit que serà durant aquest 2019. La gran majoria d'entitats i municipis que han mostrat el seu interès per aplicar el projecte són de l'àrea metropolitana de Barcelona, fins i tot en un altre cas universitari: la Universitat Politècnica de Catalunya. Al Camp de Tarragona, només la URV ha alçat la veu.

 

 

També et pot interessar