ATENCIÓ

🚄 Retards generalitzats a les línies de Rodalies de les comarques de Tarragona

Professionals de la URV engeguen un projecte per dinamitzar el turisme a l'Amèrica Llatina

L'objectiu és dotar d'eines diversos territoris amb potencial | Es tracta d'una cooperació a càrrec de la URV Solidària
El desert de Tatacoa, a Colòmbia, és un dels punts d'anàlisi del projecte de la URV | URV

 

La Universitat Rovira i Virgili (URV) vol posar el seu coneixement en gestió i potenciament turístic a disposició de diversos territoris de l'Amèrica Llatina per tal de dinamitzar l'atractiu de diverses zones amb grans possibilitats de fer un salt endavant i consolidar-se com a indrets turístics de referència. La proposta inclou a estudiants, professors i exalumnes de la Facultat de Turisme i Geografia, i fa anys que està en marxa.

 

L'acció, a cavall entre la recerca i l'activitat de la URV Solidària, té un objectiu clar: que els agents de la zona puguin dissenyar i aplicar una planificació turística òptima, adequada a les seves característiques i punts forts, per tal de destacar en el seu desenvolupament autosuficient gràcies a la crossa del turisme. I, per a això, la URV posa a la seva disposició els seus coneixements i metodologia de treball necessària. Aquest agost serà el cas de Huila, Colòmbia.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El projecte de la URV vol dinamitzar turísticament un dels parcs arqueològics més importants de Colòmbia

La cooperació vol suposar un impuls necessari en un dels parcs arqueològics de més valor del país, al sud del desert de Tatacoa, i s'espera que la dinamització en el camp del turisme el converteixi en un dels punts de referència de la zona. «El paper de la cooperació dels investigadors ha de ser d'anàlisi i formació perquè sigui el mateix territori qui dissenyi les estratègies per al seu desenvolupament turístic», ha valorat la impulsora del projecte i professora a la URV Marta Nel-lo.

 

«Han de ser els agents públics i privats del territori i la població els que agafin el lideratge», defensa, perquè el turisme suposa una de les eines clau amb més potència per a consolidar el creixement i la riquesa de la zona. Abans de Colòmbia, ja s'han dut a terme projectes similars a Cuba, Brasil o Panamà, i també està previst desenvolupar-ne un altre a Costa Rica pròximament.

 

També et pot interessar

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Josep
Jo crec que al nostre país tenim problemes més importants perquè la URV dediqui pressupost i esforços en fer promoció turística d'altres paisos. Una bona excusa pels professors i alguns directius de la URV, vacances pagades a Colòmbia venent-nos que "van a treballar". S'ha de controlar millor la despesa de les universitats, moltes vegades gasten per gastar, amb l'excusa de que "si no ho gastem l'any vinent ens donaran menys pressupost".