La URV contractarà 50 nous investigadors de doctorat gràcies a una subvenció europea de 4 MEUR

Una selecció transversal i contractes de tres anys | La universitat haurà de finançar els altres 4 MEUR del projecte

La Universitat Rovira i Virgili (URV) contractarà 50 nous investigadors predoctorals entre els anys 2020 i 2021. Ho ha anunciat després de conèixer que la Comissió Europea li ha atorgat una subvenció de 4 milions d'euros per a «fomentar l'excel·lència en la formació de personal investigador d'arreu del món. La concessió s'ha fet pública aquest dimecres, i la Rovira i Virgili haurà d'anar a càrrec dels altres 4 milions restants, l'altre 50%, per tal de cobrir el projecte en favor dels investigadors.

Amb el nou projecte semifinançat sota el braç, la universitat pública de Tarragona està decidida a «atraure investigadors amb gran talent d'arreu del món» de totes les àrees del coneixement: des de les ciències de la salut fins a les enginyeries, tot passant per jurídiques, arts i humanitats, arquitectura o les ciències socials. La selecció a la convocatòria, que s'allargarà entre els anys 2020 i 2021 sota «requisits d'excel·lència», abraçarà totes les àrees del coneixement que la URV ofereix actualment.

Una subvenció europea servirà per esperonar la trajectòria professional de 50 investigadors de la Rovira i Virgili

Existeix un precedent d'aquesta línia d'ajuts en recerca a la URV: la de l'any 2015. En aquell cas, va servir per esperonar el desenvolupament professional de desenes d'investigadors i per plantar la llavor de prop de 30 articles científics de gran nivell i 40 treballs que han acabat formant part de conferències internacionals de prestigi. La voluntat de la URV és reeditar aquests èxits amb la nova convocatòria. La durada dels contractes dels investigadors serà de tres anys.

Només altres dos centres de tot l'Estat han estat reconeguts en aquesta línia d'ajuts: la Universitat Politècnica de Madrid i l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.

"«No som herois, som persones!»: els sanitaris de TGN es tornen a plantar contra Salut" "Última hora: Les últimes dades de defuncions i contagis de coronavirus a Tarragona"