Nou edifici per a la Fundació La Muntanyeta

La Xarxa de Santa Tecla ja treballa en la construcció d'un nou edifici per a la Fundació La Muntanyeta

El projecte preveu la posada en marxa d'un edifici residencial i d'un centre de dia

Des que el passat mes de novembre de 2020 la Fundació La Muntanyeta es va adherir a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, són molts els canvis que afronta de cara al futur. Un dels més destacats és el projecte de construcció d'un nou edifici residencial  ubicat al barri tarragoní de Bonavista. El projecte neix amb l'objectiu de crear una nova llar per a persones amb paràlisi cerebral, que permetrà reduir les llistes d'espera existents i posar fi a la saturació de les actuals instal·lacions, en un entorn confortable i digne, del tot adaptat per a millorar l'autonomia personal dels usuaris.

Per a la seva edificació s'ha recuperat un antic  institut de secundària en desús, cedit per l'Ajuntament de Tarragona.

Els eixos que inspiren la rehabilitació són la claredat i la flexibilitat funcional i l'aprofitament de la llum natural, entre altres, ja que es crea una atmosfera positiva per a l'educació i redueix les necessitats de consum energètic i dels recursos d'instal·lació de lluminàries.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En concret, el projecte preveu la construcció d'una nova residència per atendre usuaris amb paràlisi cerebral, amb cinc unitats independents de 12 persones cadascuna, i un centre de dia de 60 places. Aquest projecte significarà una inversió de prop de dotze milions d'euros  i ha estat presentat als ajuts europeus Next Generation per al desenvolupament de projectes sostenibles que ajudan a millorar la qualitat de vida dels habitants dels estats membres de la UE.

Millores a l’edifici actual

Mentre es duen a terme els treballs de construcció, que està previst que tinguin una durada de 36 mesos aproximadament, s’han fet treballs de manteniment en l’edifici actual, ubicat al camí de la Muntanya de Sant Pere, de Tarragona, consistents en l’arranjament estructural dels edificis; el sanejament general de les instal·lacions; la impermeabilització dels terrats i la millora de l’eficiència energètica

Una fundació integral i amb serveis complementaris per a persones amb paràlisi cerebral  

La Fundació la Muntanyeta està integrada per una Escola d’Educació Especial, que proporciona atenció als infants amb necessitats educatives especials amb l’objectiu de potenciar al màxim el seu desenvolupament; un Taller Ocupacional  des d’on, a través d’una atenció diürna, es treballa amb la finalitat d’aconseguir la màxima autonomia i integració social de cadascun dels usuaris i una Residència, que disposa de serveis d’estada temporal o permanent per a persones amb discapacitat, amb l’objectiu de proporcionar una estada confortable